Fyra poliser dödades av en kollega i Paris

Av | 3 oktober, 2019

Fyra poliser knivdödades av en kollega på Parispolisens huvudkontor på torsdagseftermiddagen. Ingenting är känt om gärningsmannens motiv.

newsgram | Nynäshamn 3 oktober 2019

| POLISEN | En administratör anställd på Parispolisens huvudkontor nära katedralen Notre-Dame dödade fyra kollegor med en kniv på torsdagseftermiddagen. En annan polis på plats ingrep och sköt gärningsmannen till döds. Området runt Parispolisens huvudkontor spärrades av liksom den närmaste tunnelbanestationen av säkerhetsskäl.

Vi vet ingenting om hans motiv, vi vet inte varför den här kollegan har gjort det här, sa Loic Travers, representant för det franska polisfacket på Parispolisen, till BFM TV.

Mannen ska ha kommit in på polisstationens innergård, tagit sig in i byggnaden och därefter gått till attack med en kniv mot flera personer som befann sig på platsen, uppger Expressen. Tiotusentals poliser demonstrerade för bättre arbetsvillkor i Paris under onsdagen.

 

Beväpnade soldater patrullerar området runt Parispolisens huvudkontor. Foto: AP

 

Omedelbart efter knivattacken rapporterades först om en död person – men senare steg dödssiffran till fyra personer, exklusive knivmannen, uppger Reuters. Ytterligare en person uppges vara skadad.

Personen som låg bakom attacken har skjutits av en annan kollega, sa Loic Travers.

Ett vittne befann sig på polisstationens innergård när dådet ägde rum.

Jag hörde ett skott, jag tror att det måste ha varit omkring 12.30. Det vara bara poliser runtomkring mig. De plockade direkt upp sina pistoler. Jag blev väldig förvånad över att höra skott eftersom detta inte är en plats där man tänker sig att sådant kan hända.

 

Sedan såg jag poliser som grät och då tänkte jag att det måste ha hänt något allvarligt.

Enligt tidningen Le Parisien är president Emmanuel Macron på väg till platsen. Även premiärminister Edouard Philippe och inrikesminister Christophe Castener ska vara på väg.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar