Hillary Clinton: ”Alla afroamerikaner ser likadana ut”

Av | 31 oktober, 2018

Hillary Clinton gjorde ett rasistiskt uttalande på ett föredrag som handlade om vikten av att inte förolämpa olika identitetspolitiska grupper i onödan. När moderatorn råkar förväxla en afroamerikansk politiker med en annan, viftar Hillary Clinton bort det hela genom att säga att det gör inget för ”alla afroamerikaner ser likadana ut.”

newsgram | Nynäshamn 31 oktober 2018

Demokraten Hillary Clinton har hamnat i blåsväder igen. Den här gången har hon uttryckt sig plumpt om den stora gruppen afroamerikaner i USA. Trots detta har amerikanska journalister i traditionell media inte rapporterat om händelsen. Däremot har uttalandet rivit upp en storm i alternativ media och på sociala medier till exempel Twitter och YouTube.

När Hillary Clinton inser att hon gjort bort sig börjar hon skratta. Foto: ©YouTube

 

Nu har Hillary Clinton trampat i klaveret igen. Inte en rad om detta går det att hitta i traditionella mediers nyhetsrapportering. Trots att hennes generalisering av afroamerikaner borde vara löpsedelstoff över hela världen. Hade USAs president Donald Trump sagt detsamma som Hillary Clinton – då hade amerikanska journalister först doppat Trump i tjära och sedan rullat honom i fjädrar. Allt för att förnedra honom.

 

Tidigare i veckan höll Hillary Clinton ett föredrag om politisk korrekthet och vikten av att inte förolämpa grupper av människor i onödan. Allt gick snett när hon generaliserade den stora identitetspolitiska gruppen afroamerikaner i USA. Till sist försökte hon rädda situationen genom att klandra Mark Zuckerberg. Det gick sådär.

Jag vill inte gå runt och förolämpa folk. Jag vill inte måla med stora penseldrag och säga att varje invandrare är på det här sättet, alla afroamerikaner är på något annat sätt, varje person som kan ha annan religiös tro eller vad som helst. Det är barnsligt, säger Hillary Clinton.

Kara Swisher, 92Y: VAD TYCKER DU OM CORY BOOKER? HAN RÅKADE JU SÄGA …

Jamen det var ju Eric Holder, säger Hillary Clinton.

Kara Swisher, 92Y: ERIC HOLDER? ÅH FÖRLÅT!

Jaja, jag vet. De ser likadana ut allesamman, säger Hillary Clinton.

Kara Swisher, 92Y: NEJ, DET GÖR DOM INTE.

Enligt Daily Wire är det inte första gången som Hillary Clinton använder det tabubelagda ”n-ordet”. Tracey Martin – Clintonparets travel manager under deras tid i Vita huset – berättar i en radiointervju att Hillary Clinton blev arg på en färgad man vid ett tillfälle. Hon kallade honom: ”That n—er!”.

Jag ordnade ett besök på Elizabeth Taylor Medical Center i Washington som är en hiv/aids-klinik, och jag gjorde i ordning thé före den offentliga presskonferensen, och det var Fru Clinton och Fru Jacques Chirac, fru till den tidigare presidenten av Frankrike. En färgad man kommer in med någonting, och Hillary Clinton gillade inte det, och när han har gått ut säger hon ”Den …” och det är då hon använder n-ordet, minns den tidigare Clinton-medarbetaren Tracey Martin.

Av Carl Gram

Lämna ett svar