Invandrare knuffade tonårspojkar framför tåg – två dödades

Av | 4 februari, 2019

Ordväxling uppstod mellan tre tyska tonårspojkar och två jämnåriga invandrare på en perrong i staden Nürnberg i Tyskland förra helgen. Allt slutade med att invandrarna knuffade ungdomarna framför ett inkommande tåg. Två dödades omedelbart – medan den tredje klarade sig med livet i behåll.

newsgram | Nynäshamn 4 februari 2019

Två unga invandrare knuffade tre tonårspojkar från perrongen ned på tågspåret, samtidigt som ett inkommande tåg körde förbi i hög hastighet. Två av ungdomarna dödades medan den tredje överlevde mirakulöst.

Blåljuspersonal på plats utanför tågstationen Frankenstadion i Nürnberg i Tyskland. Foto: ToMa-Fotografie

 

Det brutala dubbelmordet ägde rum natten mot förra lördagen på tågstationen Frankenstadion i staden Nürnberg i Tyskland, när ungdomarna var på väg hemåt till den närbeliggande staden Heroldsberg som ligger elva kilometer nordöst om Nürnberg, rapporterar Free West Media. De omkomna ungdomarna, 16-åriga Luca och Frederic, hade besökt nattklubben ”Nightlife” i Nürnberg på fredagskvällen. Omkring midnatt bestämde ungdomarna sig för att åka hem. På tågstationen, efter att ha mött en tredje vän, hamnade tonårspojkarna från Heroldsberg i en ordväxling kring en struntsak med invandrarungdomarna. Gärningspersonerna tros vara av grekisk och turkisk härkomst, men är födda i Tyskland.

Övervakningsfilmer från tågstationen avslöjar hur invandrarna helt oprovocerat knuffade tonårspojkarna framför det inkommande tåget, enligt den tyska tidningen Bild. De 16-åriga ungdomarna Luca och Frederic kördes över av tåget och ska ha dödats omedelbart medan deras vän lyckades undkomma det förbipasserande tåget med nöd och näppe.

 

Uppemot 150 personer befann sig på perrongen, varav de flesta ungdomar som hade varit på en fest i närheten. Många fick omhändertas av krispersonal på plats, uppger Bild. Borgmästaren Johannes Schalwig i den lilla staden Heroldsberg har omtalat morden på de 16-åriga tonåringarna som en ”olyckshändelse” – inte som dråp.

Media mörklägger invandringens konsekvenser

I sociala medier i Sverige har dubbelmordet på tonårspojkarna fått stor uppmärksamhet. Många har varit upprörda över att tysk media har vilselett läsarna genom att beskriva dubbelmordet som en olyckshändelse. Allt fler ifrågasätter tillståndet i Tyskland som kostar unga tyskars liv i onödan.

En perfekt representation av zeitgeisten. Tyska ungdomar blir kallblodigt och systematiskt mördade igenom att bli utslängda framför ett skenande tåg. Etablissemanget, d.v.s politiker likväl som media, refererar till händelsen som en olycka samtidigt som en svart kvinna blir dragen i armen av ordningsvakter efter hon ertappas planka och vägrar att lyda deras uppmaningar. Det senare refereras till som den största rättsskandalen i modern tid, enligt etablissemanget.

pocahontas vän – Flashback 3 februari 2019

En annan konstaterar.

De (svensk mainstreammedia, reds. anm) kommer inte att skriva något, förrän det möjligen blir någon AfD-demonstration om detta. Då kommer de oja sig över extremhögerns framväxt etc etc och skriva att ”populister utnyttjar en tragisk händelse i samband med ett bråk.”

Bud Fox – Flashback 3 februari 2019

Trots att hatbrottet mot de tyska tonårspojkarna har varit det stora samtalsämnet i Tyskland och Sverige har svenska journalister valt att avstå från att rapportera om dubbelmordet i Nürnberg förra helgen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar