Personligt: Tania Groth

Av | 19 november, 2017

Trött på ett allt mer politiskt korrekt Kanada flyttade Tania Groth till sist tillbaka till Danmark. Där fanns fortfarande den livliga samhällsdebatten kvar men smygislamiseringen hade redan börjat sätta sina spår i det danska samhället. För att råda bot engagerade sig Tania Groth i medborgarinitiativet For Frihed (För Frihet) och göra en skillnad för kommande generationer danskar. ”Vi kommer att förlora allt om vi inte tar oss själva i kragen och tillsammans kämpar för vår civilisation”, säger hon till Dispatch International.

Denna gång beger sig Dispatch International till Köpenhamn för att möta Tania Groth.  En samhällsengagerad dansk-kanadensiska som leder det danska medborgarinitiativet For Frihed vars syfte är att sätta punkt för den pågående islamiseringen av Danmark och övriga Västvärlden.

Med fötterna fast förankrade i det danska folkdjupet kan Tania Groth betrakta hur islam sakta men säkert erövrar allt mer av det danska samhället. Genom att kräva religiösa särrättigheter har muslimer bosatta i Danmark redan kommit en bit på vägen till ett islamistiskt skräckvälde. Tania Groth varnar för att islam riskerar att förvandla Danmark till ett träsk fyllt av våld, no go-zoner och böneutropare nästgårds som förkunnar hur danskarna ska leva sina liv om man inte vill riskera liv och lem. Tania Groth vill sätta stopp för det medan tid finns, och på kort tid har hon redan lyckats etablera ett nätverk med aktivister i andra länder för att nå sitt mål.

Härnäst beger sig Tania Groth, tillsammans med ledarna för Pegida UK, till den tyska staden Dresden för att mana till kamp mot islamiseringen av Europa. Allt detta, och litet till, berättar Tania Groth exklusivt om för Dispatch Internationals läsare.

Varför bestämde du dig för att flytta från Kanada till Danmark?

Min pappa är faktiskt dansk. Jag är uppväxt i norra Jylland och gick i skolan där innan jag flyttade till Kanada som 19-åring. Jag började sakna Danmark. När jag upptäckte att det fanns en vakant tjänst på den kanadensiska ambassaden i Köpenhamn så tog jag chansen. Men jag hade redan börjat känna mig obekväm med Ottawa i alla fall. Politisk korrekthet började bli ett problem i mina ögon. Många gånger kände jag mig på kant med den typen av kultur.

Jag har alltid varit litet av en rebell och fått höra vad jag skulle säga eller inte vilket inte fungerar för mig. Ofta kände jag mig självcensurerad. Jag anpassade mina argument beroende på vem som satt i gruppen, så ingen skulle kunna känna sig förolämpad. Allting paketerades in i bomull och blev ytligt. Jag hoppades också att danskarna skulle vara mindre korrekta och diskutera saker och ting mera öppet. Jag hade rätt. Det är mera jävlar anamma i danskarna.

Hur skulle du beskriva de stora skillnaderna och likheterna mellan Kanada och Danmark?

Kanada är verkligen ett mångkulturellt land, i betydelsen att de olika kulturerna som finns där har funnits där sedan början och anpassat och integrerat sig i samhället. De är, oavsett hudfärg, kanadensare och uppför sig som kanadensare. Traditionellt sett har människorna som flyttat till Kanada kommit ifrån mestadels Europa och Asien. Senare har det kommit människor från andra delar av världen. Dessa har alla olika religioner, de är sikher, hinduer, buddhister. Alla har mer eller mindre anpassat och integrerat sig vilket gör Kanada till ett bra land rent generellt. Jag har också sett att kanadensare ställer högre krav på dem som flyttar till Kanada där du också förväntas bli en kanadensare.

Men det finns också likheter mellan Kanada och Danmark, till exempel hälsosystemen och numera politisk korrekthet, men kanadensare i allmänhet har inte några generösa bidragssystem såsom i Danmark. Därför förväntas människor som flyttar dit i större utsträckning själva ordna sina liv.

Varför utgör islam ett hot mot den västerländska kulturen?

Jag har naturligtvis gjort min hemläxa och öppnat mina ögon. Jag har läst Koranen och skaffat mig kunskap om deras ideologi, religion och läst en del om deras historia. Det är glasklart att se, utan några större fördjupningar, runtom i världen och i synnerhet i västerländska kulturer, vad som händer när islamisk kultur infiltrerar och försöker påtvinga oss denna religion och deras sätt att leva genom krav på halal, könsseparata simhallar och så vidare. Det är ett sluttande plan. Vi borde lyssna på vad de säger och deras tydliga intentioner om vad de vill uppnå. Islam är en erövrande ideologi och religion. Jag tror inte att de tänker sluta förrän hela världen har blivit islamiskt. De säger ju det själva!

Vem tjänar på det stora inflödet av muslimska invandrare till Danmark och andra västerländska länder?

Det övergår mitt förstånd att någon skulle kunna vinna på det här stora inflödet av muslimska invandrare. Självklart tror några att de kan tjäna på det, men de kan ju inte vara så blinda att de inte ser de destruktiva effekterna av islamiseringen av Danmark och resten av Europa. Man måste vara blind eller uppenbart självdestruktiv för att inte se att den här vägen ska vi minsann inte gå.

Några tror att det handlar om en dold agenda, men jag kan inte föreställa mig vad den agendan skulle handla om eftersom vi alla kommer att lida till sist till och med eliten. De bränner sina egna hus och skapar en situation som det inte finns någon återvändo från inte ens för dem själva.

Hur upplyst är den vanlige dansken om islams inflytande i det danska samhället?

Jag tror att den vanlige dansken, i synnerhet dessa tider när islamistisk skräck besöker alla i alla länder, lätt kan skaffa sig kunskap om islam. Åtminstone vill jag tro så. Jag tror att många börjar inse att bara för att en person korsar en landsgräns så innebär inte detta att personen i fråga ändrar syn på kvinnor, jämställdhet och demokrati.

Folk blir allt mer bekymrade och det kunde vi se i det förra folketingsvalet där många röstade på Dansk Folkeparti. Men jag ser också att fler och fler börjar göra sina röster hörda, speciellt i sociala medier och alternativa medier.

Varför har eliten i västerländska länder problem med att förstå hotet från islam?

Jag tror att allt beror på var någonstans på den sociala stegen du befinner dig och var du bor. Eliten bor i fina hus i fina områden. På tryggt avstånd från verklighetens stök och bus. De bor inte nästgårds ett asylboende. Inte heller är de bosatta i invandrarrika områden där de klart och tydligt kunnat se några av problemen som andra måste finna sig i. Om man har den hårda verkligheten på behörigt avstånd så är det lätt att dra sig tillbaka efter jobbet med en bok och ett glas vin och låtsas som om ingenting händer där ute.

Med andra ord så tror jag att eliten misslyckas med att se verkligheten och ärligt talat, tror jag att de bara kan vakna upp om något illa händer dem personligen.

Är den islamkritiska rörelsen alltför splittrad för att kunna enas och bli en motståndskraft mot islam i västerländska länder?

Nej, det tycker jag inte alls. Jag tror nämligen att det kommer att bli så påfrestande och ödesdigert att vi lägger allt annat åt sidan och enas, eftersom vi har ett gemensamt mål. Och det handlar om att vår västerländska kultur ska överleva. Det är därför som Paul Weston, Tommy Robinson och Anne-Marie Waters i det nybildade PEGIDA UK kommer att vara talare på vår nästa demonstration (i dag, reds anm). De tänker resa runt i Europa och träffa olika motståndsgrupper för det är det som vi egentligen är i olika länder och åstadkomma en större sammanhållning mellan oss, och få alla att förstå situationens allvar och mobilisera våra styrkor.

Själv kommer jag att resa med dem till Dresden och hålla ett kort tal för att visa att Danmark också är en del av denna rörelse. Jag tänker berätta att vi alla försöker ändra på den kurs som vi oturligt nog befinner oss i just nu.

Vilka mål har For Frihed?

Det är väldigt enkelt. Det handlar om att informera människor om ett nära förestående hot och att bevara och försvara våra friheter och vårt sätt att leva. Det betyder jämställdhet mellan könen, yttrandefrihet och tillit mellan människor. Det finns inget islamiskt land som någonsin har kommit i närheten av det som vi har åstadkommit i Europa och Västvärlden.

Deras enda styrka ligger i antalet, hjärntvätten, underkastelsen för Allah och brutalt och sinnesgalet våld. Islamisterna drar fördel av och missbrukar vår demokrati, och använder vårt civiliserade sätt mot oss själva. Om vi fortsätter att vara allt för artiga, allt för accepterande och allt för gästfria, vilket vi har varit än så länge genom att inte försvara vår kultur och ställa nödvändiga krav, så kommer vi att förlora allt till erövringskulturen islam. Vi kommer att förlora absolut allting.

Vad händer med våra kristna civiliserade samhällen då?

Föreställ dig en framtid där Louvren förvandlas till en moské och all konst förstörs. Föreställ dig ingen Mozart eller Beethoven eller någon musik alls förutom skränande böner från den lokala böneutroparen. Föreställ dig att inte få läsa någon annan bok än Koranen. Föreställ dig att aldrig kunna besöka en park för en picknick eller ett glas vin. Föreställ dig att aldrig kunna gifta dig med den du vill och att dina fruar och döttrar råkar i fara varje gång de går utanför dörren. Föreställ dig att julfirande tas bort eller att någon annan av våra judisk-kristna högtider. Man kan hålla på i all oändlighet. Det är en skräckfylld tanke i vilket fall som helst. Vi kommer att förlora allt om vi inte tar oss i kragen själva och tillsammans kämpar för vår civilisation. Det brinner i knutarna att få folk att vakna upp.

Hur når For Frihed ut för att engagera folk till att ansluta sig till era månatliga måndagspromenader genom centrala Köpenhamn?

Vi har våra demonstrationer och delar ut informationsblad om sharia och islam och många av oss arbetar oförtrutet för att hålla folk informerade om situationens allvar. Vi försöker få folk att förstå att det inte handlar om rasism, vilket några tycks tro, eftersom rasism inte ens är en fråga. Det handlar om att skydda vårt samhälle från en primitiv ideologi som inte har någon plats i den civiliserade västerländska världen.

Hur har det gått?

Jag måste tyvärr erkänna att det har varit uppförsbacke eftersom folk inte verkar förstå hur illa situationen håller på att utvecklas och kommer att fortskrida om folk inte gör sin röst hörd och reser sig från soffan för att visa att de är redo att stå upp för sig själva, sina värderingar, familjer, barn och vänner.

Vad hoppas du att For Frihed ska lyckas åstadkomma?

Jag tror, ärligt talat, att vi står vid ett stup och befinner oss mitt i ett krig mellan olika kulturer. Vi på For Frihed hoppas att folk kommer att förstå detta och vakna upp innan det har blivit försent att göra någonting åt det och innan Danmark och Europa har förvandlats till ett träsk fyllt av våld, no-go zoner, böneutropare och moskéer.

Vi vill ha fred och frihet. Men någon skrev en gång att freedom is not free. Så det är därför vi håller på med det vi gör för att uppnå verklig fred och frihet.

Av Carl Gram

Artikeln ursprungligen publicerad av Dispatch International 23 januari, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar