Prinsessan Madeleine har fått en dotter

Av | 10 mars, 2018

Under fredagen nedkom Prinsessan Madeleine med en dotter på Danderyds Sjukhus. Den nyblivna mamman har lämnat sjukhuset – nästa vecka kommer det svenska folket få veta namnen på Sveriges nya prinsessa.

[newsgramNynäshamn 10 mars 2018]

Den svenska kungliga familjen har fått ytterligare en prinsessa – på fredagen födde Prinsessan Madeleine en dotter på Danderyds sjukhus i norra Stockholm. Chris O’Neill var med under hela förlossningen. Riksmarskalksämbetet meddelade på fredagen att H.K.H. Prinsessan Madeleine nedkom med ett friskt och välmående barn.

Såväl mor som barn mår bra.

H.K.H. Prinsessan Madeleine. Foto Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se / Photo Anna-Lena Ahlström, The Royal Court, Sweden.

Glädjescener utbröt i den kungliga familjen. Kronprinsessan Victoria uttryckte sina känslor till lillasyster Madeleine och det svenska folket.

Vi är så glada för hela familjens skull och önskar den nya familjemedlemmen varmt välkommen.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia, som har avbrutit sin semester i vinterparadiset Klosters för att resa hem till Stockholm och träffa sitt sjunde barnbarn.

Vi känner stor glädje för att Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill har fått sitt tredje barn, och tacksamhet för att allt har gått väl för både mor och barn. Nu ser vi mycket fram emot att lära känna den nya familjemedlemmen!

Prinsparets lyckönskningar var lika hjärtliga.

Vi gläds med Madeleine och Christopher, och med Leonore och Nicolas som äntligen får träffa sin efterlängtade lillasyster. Vi ser fram emot att träffa henne!

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills nya dotter hamnar på tionde plats i tronföljden. Sedan tidigare har paret två barn; Prinsessan Leonore och Prins Nicolas.

Jag vill framföra mina varmaste lyckönskningar till Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill som har blivit föräldrar igen. Stort grattis till hela familjen och särskilt till de nyblivna storasyskonen Leonore och Nicolas, säger statsminister Stefan Löfvén.

Prinsessan Madeleine har lämnat Danderyds Sjukhus. I början av nästa vecka kommer det svenska folket få veta vad Prinsessans och Chris nya dotter ska heta.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar