Ryske ambassadören Andrey Karlov mördades i Ankara

Av | 20 november, 2017

Endast 24 timmar före de turkisk-ryska-iranska samtalen om läget i Syrien dödades Rysslands ambassadör i ett skottdrama Ankara. Ambassadören Andrey Karlov sköts i ryggen och avled senare på plats – ytterligare tre personer har skadats.

En okänd person öppnade eld i ett konstgalleri i Ankara. Där skottskadades den ryske ambassadören i Turket, säger det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova uppger den ryska nyhetsjätten RT.

Det var i lördags som Irans utrikesdepartement tillkännagav att representanter för Ryssland, Iran och Turkiet skulle träffas på ett möte i Moskva på tisdagen – mötet hade tidigarelagts från 27 december till 20 december för att avhandla senaste händelseutvecklingen i Syrien uppger Stratfor.

Ingen vet ännu om mordet på den ryske ambassadören i Ankara ska bero på morgondagens möte i Moskva eller om det handlar om en hämndaktion för befrielsen av Aleppo i Syrien.

Following the shooting of Karlov, the assailant shouted: “Don’t forget Aleppo! Don’t forget Syria!” “Only death can take me away from here. Whoever has a role in this cruelty, they will pay for it one by one. They will,” the man went on to say. – RT.com

Attentatsmannen ska vara i åldern 20-25 år och skrek ”Allahu Akbar” (Gud är stor) under skottdramat. Turkiska medier uppger att skytten ska ha tagit sig in i byggnaden genom att identifiera sig som polis skriver Aftonbladet.

Ögonvittnen på plats uppger att skytten som dödade Andrey Karlov ska ha ropat ”vi hämnas för Aleppo”. Personen som dödade den ryske ambassadören ska senare ha skjutits till döds i en eldstrid med turkisk polis.

Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av NewsVoice 19 december, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar