Svenska klassiker: ”Regn hos mig” – Orup

Av | 18 juni, 2018

Artister kommer och går – men vissa stannar kvar. En sådan artist är Orup. Än i dag är hans hjärtekrossarballad ”Regn hos mig” från 1989 en svensk klassiker som plockas fram på sommaren.

(newsgramNynäshamn 18 juni 2018)

Någon gång på 1980-talet började saker och ting hända i Thomas Erikssons liv. Till en början var han mest känd som programledaren Cia Bergs pojkvän. Dom hade ett band ihop – Ubangi – vars låtar gick hem hos musikrecensenterna. Men inte hos några andra. Efter några år splittrades bandet. Kändisparet Cia Berg och Thomas Eriksson gick skilda vägar. Så hände någonting annat. Han började släppa egna låtar under artistnamnet ”Orup”. Plötsligt tog allt fart.

Jag har hört

på radion idag

att vi har solsken

över hela vår stad

Det låter väldigt underligt

för jag har bara

regn hos mig.” Text och musik: Orup – ”Regn hos mig”

Låten ”Regn hos mig” släpptes som singel år 1989. En lugn behaglig låt. Oavsett vem som framför låten så kan det aldrig bli fel. I bakgrunden kan stråkarna höras – medan de melankoliska textraderna vilar ovanpå musiken.

Och jag måste ha retat gudarna

måste gjort nåt fel

för ända sen den dan du for

så har jag bara

regn hos mig.

Kom tillbaks och gör det fort nu

här är blött och kallt

för ända sen den dan du for

så har jag bara

regn hos mig.

Steget till musikens värld var kanske inte så långt när jag tänker efter. För pappan Hasse Eriksson var jazzmusiker. Genom årens lopp – som efterhand har blivit till årtionden – har den snart 60-årige Orup lyckats skriva ett pärlband av låtar som älskas av unga såväl som gamla. Onekligen är det något speciellt med en låt skriven av självaste Orup. Någonting magiskt över det hela.

Av Carl Gram Foto: Eva-Marie Olsson/Privat

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar