Ungern vägrar acceptera asylfördelningskvoter

Av | 19 november, 2017

Ungerns premiärminister Victor Orbán kritiserade på måndagen EUs sätt att sköta migrationsfrågorna och meddelade samtidigt att Ungern aldrig kommer att acceptera att flyktingar portioneras ut till EUs medlemsländer.

Victor Orbán är djupt kritisk till hur EU skött migrationsfrågorna. I ett tal inför det ungerska parlamentet på måndagen underströk han att Ungern inte tänker acceptera obligatoriska asylfördelningskvoter, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

I ett anförande inför det ungerska parlamentet på måndagen kritiserade Orbán EUs policy för migrationskrisen och menade att den har misslyckats. Han underströk att Ungern inte tänker acceptera fördelningen av flyktingar baserat på nationella kvoter.

Bryssel vill släppa in och man vill transportera illegala invandrare in på EUs territorium för att sedan kunna fördela dem genom obligatoriskt tvång. Det här är EU-kommissionen i Bryssels sätt att hantera crisis management. Den ungerska regeringen tänker inte acceptera detta, sa Victor Orbán.

Orbán sa att migrationstrycket kommer att fortsätta öka under resten av året och att Europa står försvarslöst och svagt inför folkvandringen till Europa.

På torsdag inleds årets första EU-toppmöte i Bryssel där Victor Orbán och övriga EU-ledare kommer att diskutera folkvandringskrisen och Storbritanniens krav på en förändrad EU-relation.

Före toppmötet i Bryssel kommer den ungerske premiärministern att resa till Kreml för att träffa Rysslands president Vladimir Putin. Tillsammans ska de bägge ledarna diskutera handel och ekonomiska kontakter samt framsteg inom gemensamma energiprojekt meddelades det på måndagen från rysk sida uppger Svenska Dagbladet.

Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av Dispatch International 16 februari, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar