Sensationella uppgifter: Abba tillbaka med ny musik och en hologramföreställning

Av | 2 september, 2021

Abba har arbetat med nytt låtmaterial och en hologramföreställning i flera års tid – nu sjuder sociala medier av rykten om att den svenska gruppen bland annat ska släppa ny musik den här veckan.

newsgram | Nynäshamn den 2 september 2021

| ÅTERFÖRENING | Abba har inte släppt någon ny musik på 39 år. Men nu är det dags igen. Åtminstone om man ska tro på de uppgifter som cirkulerar i media. Senaste gången detta hände var i början av 1980-talet. Då inkluderade Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad två helt nyskrivna sånger på samlingsskivan “The Singles: The First Ten Years” som släpptes i november 1982. Låtarna “The Day Before You Came” och “Under Attack” släpptes som singelskivor för att lansera samlingsalbumet och den svenska kvartetten tog en paus som sträckte sig till 2017 – då bandmedlemmarna tillfälligt återvände till inspelningsstudion för att spela in ny musik.

Tabloiden The Sun släppte i förra veckan nyheten att Abba tänker presentera nyskrivet material och en hologramföreställning på torsdag den här veckan. Under flera år har Abba arbetat med en föreställning som kallas för Abba Voyage där så kallade ”abbatarer” av deras yngre jag kommer visas på scenen och framföra deras klassiska hits.

Abba gör äntligen comeback och planerar att släppa deras första nya musik på 39 år – det är enormt, sa en källa till The Sun.

Men Abbas talesperson Görel Hanser vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Du får vänta till nästa torsdag, då får ni all den informationen, sa hon till Aftonbladet förra veckan.

Enligt uppgiftslämnaren till The Sun kommer Abba Voyage innehålla en ny dokumentärliknande film, som följer deras comeback från att göra musik till skapandet av en specialbyggd teater i östra London för hologramföreställningen, vilken öppnas i maj nästa år.

Abba i 1976. Foto: Charles Knight/Rex Features

Upplevelsen för dem som tittar på föreställningen kommer bli som att ta ett steg tillbaka i tiden, säger källan till The Sun. ”Abbatarerna” i form av hologram kommer uppträda och tala till publiken.

Björn, Benny, Agnetha och Anni-Frid kommer alla att vara på plats under premiären. Och de kommer äntligen avslöja sina ”abbatarer”, vilka är som hologram av dem själva, säger källan till The Sun.

I 2018, bekräftade Abba att två nya sånger skulle släppas – ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”. Från början rörde det sig om två nya sånger – men har utökats fem. Det nya materialet ska låta som gamla Abba-låtar, men samtidigt modernt.

En av dem är en poplåt, mycket dansbar … . Den andra är mer tidlös, mer reflekterande, det är allt jag har att säga. Den är nordiskt vemodig, men samtidigt glad, sa Björn Ulvaeus enligt Retro Pop Magazine.

Under en presskonferens kunde en tysk journalist inte låta bli att fråga honom om stämningen var bra mellan de fyra Abba-medlemmarna.

Javisst, vi är så bra vänner. Eftersom vi står varandra så nära och har gått igenom så mycket tillsammans så finns det ett band mellan oss som ingen kan bryta, sa Björn Ulvaeus i tv-intervjun.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar