Karl-Olov Arnstberg aktuell med nya böcker

Av | 1 september, 2021

Etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg har släppt tre nya böcker. I dessa porträtterar han ett sextiotal makthavare och blottlägger vad de har ställt till med i Sverige.

newsgram | Nynäshamn den 2 september 2021

| UPPGÖRELSEN | Karl-Olov Arnstberg, professor emeritus i etnologi, är aktuell med tre nya böcker som han har utgivit på hans egna förlag, Debattförlaget. Böckerna bär titlarna; PK-männen, PK-kvinnorna och Konsekvenserna.

Om Karl-Olov Arnstberg kan sägas att han är en intellektuellt hederlig man. När han, Mikael Willgert och Lars Bern lugnt och sakligt diskuterar tunga och svåra ämnen i Swebbtv känns det som att sitta och lyssna på de äldres råd.

Från början var PK-folket tänkt som en bok, men innehållet blev alldeles för omfångsrikt, förklarar han i ett pressmeddelande. Istället blev det två böcker; PK-männen och PK-kvinnorna, av materialet. Böckerna avhandlar ett sextiotal offentliga personer som haft ledande positioner i Sverige antingen som politiker, myndighetschefer, journalister eller opinionsbildare. Enligt honom brister dessa makthavare i moral, kan inte hålla sig till sanningen och försitter inte en chans att på ett sadistiskt sätt smäda sina politiska motståndare. De säger de rätta PK-fnosklerna vid rätt tillfälle och belönas av systemet med pengar och makt.

Karl-Olov Arnstberg. Foto: Svensk Webbtelevision (Swebbtv)

I den tredje boken, Konsekvenserna, ställer sig Karl-Olov Arnstberg frågan: ”Varför intresserar sig politiker och opinionsbildare inte för konsekvenserna av sina åsikter och politiska beslut?” Han menar bland annat att de debatterar och kommenterar, men undviker att förklara vad det pågående samhällsförfallet beror på.

Böckerna kostar 200-250 kronor inklusive moms och kan beställas på Debattförlagets hemsida som du hittar här.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar