Amerikansk skådespelerska inblandad i sexslaveri och sexhandel med barn

Av | 24 april, 2018

En känd skådespelerska har arresterats av polisen i New York. Hon sitter nu frihetsberövad, misstänkt för bland annat sexhandel med barn. Välkända profiler inom den allra högsta eliten kan nu komma att dras in i sexhärvan – om skådespelerskan börjar samarbeta med polis och åklagare och namnge andra som har varit inblandade i sexkulten.

[newsgramNynäshamn 24 april 2018]

En känd amerikansk skådespelerska anklagas nu för att ha varit inblandad i en sexkult som har rekryterat sexslavar och åtminstone två fall av sexhandel med barn. Enligt de senaste uppgifterna uppmanar Allison Macks försvarsadvokater skådespelerskan att komma överens med polis och åklagare för att själv slippa undan fängelsestraff. Hon kommer då vittna mot sexkultens ledare Keith Raniere och hans närmaste medhjälpare, Clare Bronfman i utbyte mot egen straffreducering rapporterar tidskriften ArtVoice.

Skådespelerskan på scen – medan sexkultens ledare sitter nedanför i publiken. Foto: Frank Report

Allting har gått snabbt sedan 35-åriga Allison Mack ställdes inför rätta i New York i fredags efter det att hon arresterats misstänkt för inblandning i sexhandel och för att ha tvingat personer i att bli slavar i någonting som verkar vara en sexkult. Skådespelerskan syntes senast för några veckor sedan i samband med att sexkultens ledare Keith Raniere arresterades av polis i en hyrd mexikansk villa där paret gömde sig.

Skådespelerskan var på väg att brista ut i tårar när hon leddes bort från domstolen i New York i fredags enligt den brittiska tidningen The Guardian. Allison Mack – som är mest känd för en roll i tv-serien ”Smallville” nekar till anklagelserna som kan ge henne minst 15 års fängelse. I värsta fall livstidsfängelse.

Ms Mack var en av de högsta medlemmarna i ett välorganiserat system som gick ut på att förse ledaren med kvinnor för att tillfredställa sina sexuella begär. Genom systerlig makt utsatte hon andra kvinnor för svält tills de passade in på hennes medåtalades kvinnliga sexuella idealbild, sa den biträdande advokaten Moira Penza under fredagens domstolsförhandling.

Fler kan komma att dras in i sexhärvan

Under helgen förändrades läget drastiskt. Obekräftade rykten i sociala medier talar om att skådespelerskan ”sjöng som en kanariefågel” i häktet. Hon ska ha börjat namnge andra personer som varit inblandade i sexslaveri och sexhandel med barn. Nu riskerar prominenta personer i den absoluta världseliten att dras in i sexhärvan. Allison Mack är en nyckelperson för polis och åklagare. För börjar hon samarbeta med det amerikanska rättsväsendet kan många huvuden rulla.

Kvinnorna hjärntvättades

Utåt sett framstår sexkulten som en slags självhjälpsorganisation – i själva verket hölls ett stort antal kvinnor frihetsberövade som slavar. Kvinnorna fick ledarens initialer inbrända i huden. För att få sexkultens medlemmar att lyda order har man utövat hjärntvätt – alltså en form av mindcontrol – för att ingen ska protestera. Eftersom sexkulten utåt sett profilerar sig som en självhjälpsorganisation har man lyckats rekrytera människor från de allra högsta samhällsskikten. Allt från europeiska kungligheter, kändisar till arvtagerskor till globala företag.

Ett åtal mot ledaren Keith Raniere och andra inblandade i sexkulten kan få vittgående konsekvenser. Genom årens lopp har runt 12 000 personer deltagit i NXIVMs officiella kursprogram mellan åren 1998 och 2010. Ingen kan med säkerhet säga hur många kursdeltagare som sedermera har dragits in i sexkultens aktiviteter.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar