Årets bild: Donald Trump vs. Angela Merkel

Av | 9 juni, 2018

Någonting hände under G7-mötet i Kanada. Men ingen vet riktigt vad som hände. President Donald Trump kom för sent till toppmötet och lämnade det i förtid. Ingen vet vad man talade om. Här är bilden som fångar ett historiskt ögonblick i världspolitiken – Donald Trump och Angela Merkel.

[newsgramNynäshamn 9 juni 2018]

Årets bild kan redan koras. Den är tagen någon gång under G7-mötet i dagarna i kanadensiska La Malbaie i den fransktalande provinsen Quebek. Världsledarna har diskuterat någonting allvarligt. Donald Trump väljer demonstrativt att sitta ner med armarna i kors för att visa Angela Merkel och dom andra att det är han som bestämmer. Ingen annan.

G7-mötet: Angela Merkel och Donald Trump. Foto: © EPA

I USA och på andra håll i världen är det många som fortfarande inte förstår hur republikanen Donald Trump kunde slå ut etablissemangets favoritkandidat; demokraten Hillary Clinton i presidentvalsrörelsen 2016. En titt på den här videon gör det enklare att förstå. President Donald Trump hade helt enkelt ett budskap som gjorde att han kunde sätta ord på hur etablissemanget – den procent av världsbefolkningen – berikat sig själva medan alla andra har blivit fattigare.

Här är valvideon som många menar fick Donald Trump vald till USAs president.

I dagarna har eliten haft bråda dagar. Bilderbergarna har samlats i Turin för att diskutera läget i världspolitiken. Nato sammankallade försvarsministrarna till ett annat möte. På annat håll i världen hade Indien, Iran, Kina och Ryssland ett tredje toppmöte. Här är en genomgång.

Bråda dagar i världspolitiken alltså.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar