Återpublicering: Svensk tonåring försökte stoppa våldtäkt – mördades av en afrikansk invandrare

Av | 19 oktober, 2020

En 19-årig svensk mördades av en afrikansk migrant förra söndagen i Härnösand – detta efter att han försökt gå emellan och stoppa ett pågående våldtäktsförsök mot en tjejkompis. Nu sitter den mordmisstänkte 22-åringen häktad – åtal ska väckas senast i mitten av juni-månad.

newsgramNynäshamn den 19 oktober 2020

Knivmordet på Tommie Lindh, 19, och våldtäkten av en ung kvinna i Härnösand i våras väckte stor bestörtning i det svenska folkdjupet. När det blev allmänt känt att Tommie Lindh försökt rädda en kvinnlig gäst att undkomma den nu dömde Abubaker Mohamad Awad i studentbostaden publicerade public service-bolaget SVT en artikel vars syfte var att solka bilden av Tommie Lindh som en ung svensk hjälte. I Aftonbladet skrev en krönikör några texter där han försökte förminska Tommie Lindhs agerande denna ödesdigra natt och passade samtidigt på att svartmåla den nationalistiska rörelsen i Sverige.

| MÅNGKULTUR | En svensk tonåring avled av sina skador på måndagen efter att ha blivit utsatt för ett mordförsök i en lägenhet i Härnösand tidigt på morgonen förra söndagen. Tommie Lindh, 19, kom från södra Hälsingland men gick på gymnasium i Härnösand. Enligt vittnesmål på plats ska en 22-årig man ha kommit till en privat fest och försökt våldta en av de kvinnliga festdeltagarna. Tommie blev först knivhuggen i bröstkorgen och sedan slagen när han låg ner på golvet efter att ha försökt gå emellan och stoppa våldtäktsförsöket på hans tjejkompis.

Ångermanlands tingsrätt. Foto: Gunnar Stattin

 

Mannen är född i Sudan, blev svensk medborgare 2011 och är skriven i Härnösand och greps på plats, uppger Nyheter Idag. Under tisdagen begärde kammaråklagare Stina Sjöqvist 22-åringen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, grov våldtäkt, våldtäkt, grovt olaga hot och grov misshandel. Dagen därpå – på onsdagen – häktades mannen av Ångermanlands tingsrätt. Han är nu misstänkt för två våldtäkter – en grov och en av ”normalgraden” – mot ytterligare en person som befann sig i lägenheten samtidigt som Tommie Lindh blev så svårt knivhuggen att han senare avled av skadorna.

 

Allt verkar väldigt rörigt, men Stina Sjöqvist intygar att hon har en god bild av händelseförloppet de tidiga timmarna på söndagsdygnet. Hon säger till SVT Västernorrland att alla brotten ägde rum i eller anslutning till den nu avlidne 19-åringens bostad under morgontimmarna på söndagen.

SVT Västernorrland: Har allt hänt under samma tidsperiod?

Ja, under morgontimmarna på söndagen, säger Stina Sjöqvist.

SVT Västernorrland: Vet ni också i vilken ordning?

Ja, vi tror det, säger Stina Sjöqvist.

SVT Västernorrland: Och…?

Det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Stina Sjöqvist.

Enligt henne rör det sig om en person som är målsägare när det gäller båda fallen av våldtäkt. Alla tre målsägarna är vänner sedan tidigare medan 22-åringen är ”bekantas bekant” med dem. Invandraren från Sudan förekommer sedan tidigare i brottsregistret. Han är dömd för brott vid två tillfällen och har förekommit i andra brottsutredningar. Enligt uppgifter på sociala medier sympatiserade Tommie Lindh främst med det nationalkonservativa partiet Alternativ för Sverige (AfS). Partiet skriver på mikrobloggen Twitter att 19-åringen ”blev ett offer för det mångkulturella samhället” och lägger skulden för mordet på politiker som AfS menar ”har blod på sina händer”.

 

Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) arrangerade en minnesstund för Tommie Lindh under lördagen i Härnösand. Istället för att respektera manifestationen valde Stiftelsen Expo att skuldbelägga de svenskar som kom dit för att sörja 19-årige Tommie. För genom användandet av ”guilt by association”-kortet lyckas Expo misstänkliggöra samtliga deltagare på plats för att ha samröre med NMR.

 

Expo ingår i ett internationellt nätverk bestående av inflytelserika PsyOps-organisationer som B’nai B’rith i Storbritannien samt de amerikanska hatgrupperna ADL (Anti-Defamation League, reds. anm.) och SPLC (Southern Poverty Law Center, reds. anm.). De kopierar varandras arbetsmetoder och försöker med olika medel dämpa nationalistiska yttringar hos de europeiska folken i Europa och Nordamerika.

Varför fabricerar Expos påverkansagenter ”hat”?

Liksom ADL och SPLC utnyttjar Expo människors inneboende rädsla för social stigmatisering genom att publicera så kallade ”hatkartor” årligen som används för att samla in pengar från individer och företag som vill godhetssignalera. Till exempel skänkte George Soros världsomspännande stiftelse Open Society pengar till Expos gräsrotsrörelse” som i själva verket var en välorganiserad påverkansoperation inför valet 2014. I Open Society:s styrelse sitter bland andra finansmannen Daniel Sachs från Sverige. Fram träder bilden av att Expo är en rörlig pjäs – med internationella förvecklingar – på en betydligt större spelplan.

Under häktningsförhandlingen i onsdags bestred 22-åringen häktningen och vill varken erkänna eller förneka brotten, skriver Sveriges Radio. Ångermanlands tingsrätt beslutade att mannen ska sitta häktad med fulla restriktioner. Åtal ska vara väckt senast den 22 juni.

Av Carl Gram

Lämna ett svar