Avicii får en minnesplats i Stockholm

Av | 11 februari, 2021

Tim ”Avicii” Bergling kommer få en minnesplats på centrala Östermalm i Stockholm. Stadsdelsnämnden fattar beslutet under torsdagen.

newsgram | Nynäshamn den 11 februari 2021

| IN MEMORIAM | Östermalms stadsdelsnämnd fattar under torsdagen beslutet att skapa en minnesplats för Tim ”Avicii” Bergling på centrala Östermalm i Stockholm, rapporterar P4 Stockholm. Han växte upp och gick i skola på Östermalm. Familjen är hedrade över beslutet.

Vi känner oss hedrade över att stadsdelsnämnden tar det här initiativet. Denna plats kommer att ge möjlighet att minnas Tim och hans musik som betytt och betyder så mycket för många människor världen över, säger Aviciis pappa Klas Bergling i ett pressmeddelande.

Tim ”Avicii” Bergling räknas som en av Sveriges igenom tiderna mest framstående artister och har blivit utnämnd som en av världens bästa DJ:ar. Under senare delen av sitt liv led Tim Bergling av psykisk ohälsa och begick självmord under en vistelse i Oman i april 2018. Endast 28 år gammal.

Tim ”Avicii” Bergling. Foto: Sean Eriksson

I ett pressmeddelande säger initiativtagaren Andréa Hedin, stadsdelsnämndens moderata ordförande, att hon vill att det här ska bli en plats där man både ska kunna minnas Tim, men också hedra dem som gått bort alldeles för tidigt i psykisk ohälsa. Ambitionen är också att man ska kunna höra Aviciis musik på minnesplatsen men även ta del av konstverk som inspirerats av hans låttexter.

Tim Bergling växte upp på Östermalm i Stockholm. Han inledde sin musikaliska karriär som 16-åring genom att lägga upp remixer av elektronisk musik på internetforum. Något år senare hade han ett skivkontrakt i handen. Under artistnamnet Avicii fick han sitt stora genombrott 2011 med singeln ”Levels” som innehöll en sampling av Etta James klassiker ”Something’s Got a Hold on Me” från 1962. Några av Aviciis mest kända låtar är ”Wake Me Up”, ”For A Better Day” och ”Sunshine” med David Guetta.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar