Celine Dion gör comeback med ny powerballad – stor succé på YouTube

Av | 7 maj, 2018

I filmen ”Deadpool 2” möts två kanadensare. Sångerskan Celine Dion sjunger ledmotivet – medan skådespelaren Ryan Reynolds spelar huvudrollen.

[newsgramNynäshamn 7 maj 2018]

Efter en tids tystnad gör den kanadensiska sångerskan Celine Dion comeback. Hon sjunger ledmotivet till filmen ”Deadpool 2”. För några dagar sedan hade musikvideon till låten ”Ashespremiär i det amerikanska tv-programmet ”Good Morning America”. På YouTube har musikvideon redan blivit en tittarsuccé – 12 miljoner tittare på några dagar.

Deadpool 2” är en uppföljare till lågbudgetfilmen ”Deadpool” från 2016. Den kostade bara 58 miljoner USD att spela in men blev en stor succé. Handlingen baseras på Marvel Comics anti-hjältar deadpool – ett gäng mutanter som skyddar den unge mutanten Russel från tidsresenären och soldaten Cable. Också en mutant. Skådespelaren Ryan Reynolds är ledare för mutantgänget X-Forces.

Efterlängtad comeback när Celine Dion sjunger ledmotivet till filmen ”Deadpool 2”. Foto: AFP/Getty Images

En anledning till succén bakom Deadpool-filmerna kan vara underdog-temat. Marknadsföring genom roliga memer som skapar reaktioner på sociala medier. Affischen till den nya filmen är en nostalgitripp tillbaka till 1980-talet. Tankarna letar sig bakåt i tiden till 1983 när ”Flashdance” var den stora blockbustern på biografer över hela världen. Gillas.

Låtlistan till soundtracket till filmen ”Deadpool 2” ser ut så här.

1. Ashes – Celine Dion
2. Welcome To The Party – Diplo, French Montana & Lil Pump (feat. Zhavia Ward)
3. Nobody Speak – DJ Shadow feat. Run The Jewels
4. In Your Eyes – Peter Gabriel
5. Take On Me (MTV Unplugged – Summer Solstice) – a-ha
6. If I Could Turn Back Time – Cher
7. 9 to 5 – Dolly Parton
8. All Out Of Love – Air Supply
9. We Belong – Pat Benatar
10. Tomorrow – Alicia Morton
11. Mutant Convoy – Tyler Bates
12. Bangarang (feat. Sirah) – Skrillex

Celine Dion har en imponerande karriär bakom sig. En låtskatt som har blivit mångas soundtrack genom livet. För oss svenskar blev hon känd när hon vann Eurovision Song Contest för trettio år sedan med vinnarbidraget ”Ne partez pas sans moi”. Hon representerade Schweiz den gången. Meningen var att hon skulle bli känd för en europeisk publik – i Kanada var hon redan en etablerad artist. Men ingenting hände riktigt. Det gick några år. Men under 1990-talet lyckades kanadensiskan bli en världsartist som radade upp hit efter hit på topplistorna. När Celine Dion sjöng ledmotivet ”My Heart Will Go On” till filmsuccén “Titanic” stod hon på höjden av sin karriär. Men det är när Celine Dion sjunger på hennes modersmål franska som hon kommer till sin fulla rätt.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar