CIA-agenten Edward Snowden – “What if Snowden was still a Clown?” – UPPDATERAT 1 mars

Av | 25 februari, 2018

Utåt sett framstår Edward Snowden som NSA-visselblåsaren som uppoffrade sig själv för det amerikanska folkets skull. Nu ställer sig många frågan om han i själva verket var en bricka i CIAs maktspel om vilken myndighet som skulle få mest pengar.

[newsgramNynäshamn 25 februari 2018]

Det här är den alternativa berättelsen om en man som i flera år har hyllats av Hollywood och massmedia över hela världen. Genom årens lopp har han bytt täckmantel flera gånger. Från början framstod han som en osjälvisk teknikernörd som fattade ett livsavgörande beslut år 2013 för att rädda det amerikanska folket från massövervakning. Men han började alltså sin karriär som CIA-agent – nu väcks frågetecken om han fortfarande kan vara underrättelseagent. Jag talar om Edward Snowden.

Is Snowden a Hero or a Zero?

För flera år sedan varnade säkerhetsexperten Dr. Steve Pieczenik för att Edward Snowden är en produkt av CIA och det militärindustriella komplexet och att det finns all anledning i världen att hålla ögonen på honom. Han menar dessutom att Edward Snowden följer samma Modus Operandi som föregångaren Daniel Ellsberg. De började bägge hos CIA. Helt vanliga företag användes som täckmantel för att kunna plantera dem som undercover-agenter åt CIA. I Edward Snowdens fall hamnade han hos National Security Agency, NSA, medan Daniel Ellsberg fick en hög post på det amerikanska försvarsdepartementet. Här hade han tillgång till topphemliga handlingar om USAs inblandning i Vietnamkriget – Daniel Ellsberg gjorde sig ett namn på 1970-talet genom att läcka de så kallade Pentagondokumenten. Jag ska komma tillbaka till Dr. Steve Pieczenik strax.

Tio dagar innan John Perry Barlow gick bort lämnade Q detta meddelande på 8chan. Nu ställer sig många frågan om Edward Snowden följde sitt samvete – eller om han var en bricka i någon annans spel. Foto: 8chan

För i slutet av januari publicerade visselblåsaren Q flera kryptiska meddelanden på det amerikanska chattforumet 8chan. Här går Youtube-bloggerskan Tracy Beanz igenom artiklar och meddelanden på 8chan och Twitter för att tillsammans med tittarna försöka få allt att hänga ihop.

Den internetbaserade visselblåsarorganisationen WikiLeaks grundades alltså år 2006 av bland andra australienaren Julian Assange. Efter kontroverser med skandalartade läckta handlingar som bland annat avslöjade USAs krigsföring i Afghanistan och Irak stängdes WikiLeaks crowdfundingmöjligheter av. Finansiella aktörer såsom PayPal, Visa och MasterCard accepterade inte längre några donationer till WikiLeaks. Därför tittade Julian Assange efter andra möjligheter för att få igång WikiLeaks crowdfunding på nytt.

John Perry Barlow träffar Julian Assange. De har ett samtal och ut ur detta startades Freedom of the Press Foundation år 2012, säger vbloggaren Tracy Beanz.

Hon förklarar.

Freedom of the Press Foundation är en slags organisation dit folk kan donera pengar och de kan bestämma vart de vill pengarna ska gå, eller att organisationen sprider donationerna till alla slags projekt som de arbetar med.

Ändamålet för organisationen handlade alltså från början om att hjälpa WikiLeaks med det ekonomiska – genom att fungera som finansiellt ombud och få in donationer å WikiLeaks vägnar. Det är här som vägarna korsas för de tidigare CIA-agenterna och de numera världsberömda visselblåsarna Edward Snowden och Daniel Ellsberg. Hittills har ingen kunnat ge en trovärdig förklaring till varför två tidigare CIA-agenter sitter i styrelsen till den prestigefyllda organisationen Freedom of the Press Foundation.

Ända sedan Edward Snowden läckte de topphemliga NSA-dokumenten har Hollywood och MSM spunnit på berättelsen att han uppoffrade sig för att rädda det amerikanska folket från elektronisk massövervakning. Säkerhetsexperten Dr. Steve Pieczenik menar att mytbildningen runt Edward Snowdens person inte stämmer särskilt bra överens med verkligheten. I själva verket var Edward Snowden en bricka i någon annans spel. NSA-läckan var alltså en intern uppgörelse mellan CIA, NSA och det militärindustriella komplexet om vem som kunde få mest pengar.

Syftet med Snowden är väldigt enkelt. Det handlar om att skaffa mer pengar till underrättelsetjänsten. Det har ingenting alls att göra med att skydda republiken. CIA blir alltså större och blir mer ineffektivt, liksom staten och försvaret. USA får betala ett väldigt högt pris eftersom vi förlorar vår kapacitet att verkligen försvara oss själva, sa Dr. Steve Pieczenik till programledaren Alex Jones på Infowars.

Han tillade.

Snowden är del av det spel som CIA och underrättelsetjänsten använder för att spela ut USA, Ryssland och Kina mot varandra.

När filmskaparna i Hollywood bestämmer sig för att skapa en fictionbild av en livs levande människa, kan det vara ett första varningstecken på att allt inte står rätt till. I själva verket kan det handla om att förstärka mytbildning. För två år sedan släppte filmproducenten Oliver Stone den upphaussade Hollywoodstoryn om Edward Snowdens livsöde som visades på biografer runtom i hela världen. Tre år tidigare – år 2013 – hade amerikanen läckt tusentals topphemliga dokument från NSA till den brittiska tidningen The Guardian. Tidningen fick tillgång till känsliga dokument som avslöjade elektronisk massövervakning av det amerikanska folket. De visade också hur NSA fick tillgång till data från bland andra Facebook, Google och iPhone-tillverkaren Apple.

Mitt i infernot år 2013 tvingades Edward Snowden fly hals över huvud från Hawaii till Hongkong och därifrån vidare till Moskva – där blev han strandsatt när amerikanska myndigheter drog in hans passhandling. Sedan dess har Edward Snowden lyckats hålla sig borta från amerikansk rättvisa. Åtminstone om vi ska tro på den mytbild som Edward Snowden, Hollywood och MSM framgångsrikt har odlat sedan han lämnade Hawaii för snart fem år sedan – när han tog steget från det anonyma livet som underrättelseagent i hemliga bunkrar till att bli en världsberömd visselblåsare.

I Sverige hyllades Edward Snowden av etablissemanget när han i direktsändning från annan plats fick möjlighet att tala inför deltagarna på arrangemanget Guldnyckeln 2017 om sin syn om ”hur massövervakningen påverkar våra demokratiska och mänskliga rättigheter”.

Det som det Bonnierägda kreditupplysningsföretaget Bisnode inte nämner i sammanhanget är att man själva var inblandade i den stora hackerattacken mot Disqus, där tusentals invandringskritiska svenskar fick sina användaruppgifter kapade år 2012 av den vänsterextrema gruppen Researchgruppen, som i samarbete med den Bonnierägda tabloiden Expressen hängde ut invandringskritiska svenskar med namn och bild på tidningens löpsedel. De hade skrivit inlägg anonymt på sajter såsom Avpixlat (red. namnbyte till SamhällsNytt), Fria Tider och Exponerat. Efter det att Researchgruppen hackat företaget Disqus databas samkördes de kapade användarnas personuppgifter mot Bisnodes kreditupplysningsregister.

I Edward Snowdens tidiga karriär arbetade han som CIA-agent. Efter några år bytte han jobb och började arbeta som inhyrd konsult på NSA åt konsultbolaget Booz Allen Hamilton. På olika håll ifrågasätter många om det inte var på det viset att CIA planterade Edward Snowden som mullvad på NSA. Detta för att skada myndigheten genom att år 2013 läcka tusentals topphemliga dokument om massövervakning till den brittiska tidningen The Guardian. I januari det följande året blev Edward Snowden styrelseledamot i FPF som grundades för att fungera som ett slags ekonomiskt ombud för WikiLeaks. Nu uppstår situationen att Edward Snowden och Daniel Ellsberg sitter i samma styrelse. Numera är Edward Snowden president i stiftelsen. Än så länge har jag inte hört några journalister ställa några kritiska frågor om detta förhållande.

Stiftelsen sköter digitala verktyg såsom SecureDrop och Signal – digitala verktyg som används av visselblåsare över hela världen – när de vill tipsa journalister om oegentligheter. Verktyget Signal ägs av plattformen Twitter som i sin tur har den saudiske prinsen Al-Waleed bin Talal som aktieägare. Efter statskuppen i Saudiarabien i början av november är det oklart om den korruptionsanklagade prinsen Al-Waleed bin Talal fortfarande äger några aktier i Twitter.

Verktygen Signal och SecureDrop är i grunden ett slags visselblåsarsystem som är installerat i pressrum där visselblåsare kan komma i kontakt med redaktioner och vara trygga och säkra, säger Tracy Beanz.

Några stora redaktioner som har SecureDrop installerat är The New York Times, The Washington Post, Associated Press och The Guardian. Inga stora svenska tidningshus använder SecureDrop eller Signal för inkommande tips. SecureDrop utvecklades av IT-pionjärerna Aaron Swartz, James Dolan och Wired-redaktören Kevin Poulsen. Året efter Aaron Swartzs tragiska självmord, som inträffade år 2013, flyttade de kvarvarande medlemmarna i utvecklingsgruppen – James Dolan och Kevin Poulsen – över SecureDrop till en domän som kontrolleras av FPF.

The Great Awakening

I mitten av november förra året hade Xeni Jardin – WikiLeaksanhängare, journalist och yttrandefrihetsaktivist, gått ut i amerikansk media och kritiserat WikiLeaks. Hennes kritik handlade om att hon ansåg att WikiLeaks hade hjälpt Donald Trump att vinna presidentvalskampanjen föregående år. Detta genom att publicera läckta DNC- och John Podestamejls. Det visar sig att även Edward Snowden ställde sig bakom hennes kritik.

Är det inte rätt märkligt? Nu gillar Edward Snowden inte Julian Assange mera för att han tillhör inte längre extremvänstern. För Julian Assange exponerar de som har den riktiga makten, säger Tracy Beanz.

Hon undrar.

De hackade mejlen som stulits från DNC? Helt plötsligt använder WikiLeaks stulna dokument. Det vänder sig i magen på mig. På grund av ideologin hos en vänsterorganisation exponeras nu saker som extremvänstern håller på med. Och nu är WikiLeaks kriminella. En hemsk organisation som böjer sig framåt för nazistorganisationer och ryska infiltratörer. Det här är löjligt, säger Tracy Beanz och börjar skratta.

Artikeln som publicerades av Daily Beast användes som förevändning av styrelsen för FPF – när de fattade beslutet att Freedom of the Press Foundation och WikiLeaks skulle gå skilda vägar.

Allt fungerade jättebra mellan Freedom of the Press Foundation och andra som var inblandade i deras verksamhet tills den 20 december förra året när styrelsen för stiftelsen fattade beslutet att de skulle gå skilda vägar från WikiLeaks och Julian Assange, säger Tracy Beanz.

Sedan dess har en rad märkliga omständigheter omgärdat den tidigare så prestigefyllda organisationen Freedom of the Press Foundation. I slutet av december förra året hittades James Dolan död på ett hotellrum – tidigare kollegor har spekulerat i om han begick självmord liksom den tidigare SecureDrop-kollegan Aaron Swartz. I mitten av januari i skickade styrelseledamoten John Perry Barlow ut ett meddelande på Twitter som var riktat till styrelsens ordförande Edward Snowden. Enligt John Perry Barlow övervägde Ryssland att överlämna Edward Snowden som en gåva till Donald Trump i USA.

I början av februari gick John Perry Barlow bort efter en längre tids sjukdom. För att förstå Edward Snowdens roll som NSA-visselblåsare måste man först titta på det stora spelet – och förstå att det pågår en maktkamp i Washington D. C. mellan den falang som stöder Donald Trump – den amerikanska militären – och motparten Hillary Clinton som hade CIA på sin sida. För att kunna genomföra de utrensningar av korruptionen i Washington D. C. och på andra håll i världen som Donald Trump lovade det amerikanska folket att göra om han blev vald som president så spelar en annan visselblåsare – Q – rollen som den som lämnar kryptiska meddelanden som får folk att börja fundera och därmed ställa relevanta frågor. För att därefter diskutera sig fram till en gemensam slutsats om vad som är i görningen.

Foto: 8chan

Utifrån de meddelanden som Q har lämnat på sistone så kan dessa tolkas som att klockan klämtar för Edward Snowden. Och allt fler tittar nu på honom med nya ögon. De ställer sig frågan: ”Är Edward Snowden fortfarande en underrättelseagent?”

Av Carl Gram

Förtydligande 17/10-20: Det finns ingen QANON. Däremot finns det Q vs ANON som är skilda ifrån varandra. I korthet publicerar användaren Q inlägg på nätet och därefter pågår crowdsourcing där Anon’s tolkar inläggen. Artikeln har uppdaterats genom att QANON ändrats till Q som är den korrekta termen i detta fall.

Editor’s Note: Ett dokument om Edward Snowden har läckt till allmänheten i veckan. Det visar att Edward Snowden inte är en visselblåsare.

Här är länk till dokumentet: https://intelligence.house.gov/uploadedfiles/hpsci_snowden_review_declassified.pdf

Här går vbloggaren Michelle McCumber på Deception Bytes igenom dokumentet tillsammans med tittarna.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar