Dagens bild: En svensk hjälte

Av | 30 juli, 2018

I skogsbrändernas spår sprids bilder i sociala medier som visar hur hjältemodiga svenska män och kvinnor trotsar det brinnande infernot i skogsbygderna. Tappra svenskar som i det tysta visar godhetssignalerande vänsterliberaler var skåpet ska stå.

(newsgramNynäshamn 30 juli 2018)

I nöden testas ens riktiga vänner. Alla har sett bilder på de kaosartade scener som utspelas i skogar runt om i Sverige. Hjältemodiga svenska män och kvinnor som med fara för livet kastar allt annat åt sidan för att trotsa det brinnande infernot. Allt för att rädda det som räddas kan undan skogsbrändernas flammor.

Fram kliver vanliga svenskar för att dra ett strå till stacken – medan de annars så högröstade godhetsposörerna kliver åt sidan.

Sverige, Sverige, Sverige, fosterland,
vår längtans bygd, vårt hem på jorden!
Nu spela skällorna, där härar lysts av brand,
och dåd blev saga, men med hand vid hand
svär än ditt folk som förr de gamla trohetsorden.”

Dikten ”Sverige” av Verner von Heidenstam – Projekt Allmogen

En svensk hjälte i Ljusdal. Foto: Per Ekdahl © Facebook & Twitter

I den allmänna samhällsdebatten om Sveriges framtid lyser vanliga svenskar oftast med sin frånvaro. Vi är ett folk som inte ges någon talan när det mångkulturella experimentet i Sverige diskuteras. Det blev tabu att ställa grupp mot grupp när landets politiker skulle prioritera bland utgifterna. I stället fick vi en uppsjö av vänsterliberala identitetspolitiska projekt till ingen nytta alls har det visat sig.

Årets sommar visar att när det verkligen gäller – när det är kris på riktigt – då står vanliga svenskar där och gör det som går för att släcka skogsbränderna och pusta liv i sädesfälten.

Ansvariga flyr fältet

I efterhand förstår de flesta att moderaten Fredrik Reinfeldt använde massinvandring av utomeuropeiska bidragsmigranter som verktyg för att överbelasta socialdemokraternas välfärdsbygge. På valvakan i september år 2014 smög han ut likt en tjuv om natten. Han hade uppnått det han velat – ett söndertrasat Sverige.

Flyttar vi fram tiden till ödesåret 2015 kan alla dra sig till minnes hur vänsterliberalerna Tove Lifvendahl, Svenska Dagbladet, och Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, sturskt iklädde sig rollen som kampanjgeneraler för de öppna gränsernas politik. I deras ögon ägde inte det svenska folket någon rätt att föra en talan om den tusenåriga nationen Sveriges framtid – vi skulle hålla käften.

I sommar har dom själva varit knäpptysta. Ingen av dom ansvariga vill ta ansvar när det verkligen gäller.

Fall, julesnö, och susa, djupa mo!
Brinn, österstjärna, genom junikvällen!
Sverige, moder! Bliv vår strid, vår ro,
du land, där våra barn en gång få bo
och våra fäder sova under kyrkohällen.”

Dikten ”Sverige” av Verner von Heidenstam – Projekt Allmogen

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar