DJ-stjärnan Avicii död – blev 28 år

Av | 20 april, 2018

Under fredagen blev det känt att den världsberömda artisten Avicii gått bort. Endast 28 år gammal.

[newsgramNynäshamn 20 april 2018]

Artisten, DJ:n och producenten Tim Bergling har gått bort. Han påträffades död under fredagen i Muscat i Oman. Svenska UD känner till händelsen.

Vi har uppgifter om att en svensk man i 30-årsåldern har dött i Oman. Vi kan inte säga mer än så, hans anhöriga är underrättade, sa Rasmus Eljanskog, pressinformatör vid UDs pressjour, till Expressen.

För några år sedan valdes Avicii ut som frimärksmotiv för att uppmärksamma att Sverige är världens tredje ledande nation inom popmusik. Bild: © PostNord

Under flera år var Avicii en populär artist över hela världen. Han fick sitt stora genombrott år 2011 med låten ”Levels” som nådde 1:a platsen på singellistan i Sverige och amerikanska Billboard Dance Club Songs Chart. Låten nominerades till en prestigefylld Grammy. Året senare samarbetade Avicii med hitmakaren David Guetta på låten ”Sunshine”. Också den låten nominerades till en Grammy.

Aviciis debutalbum ”True” släpptes år 2013. Förstasingeln från albumet ”Wake Me Up” blev en stor hit överallt. Låten sägs vara en blandning av EDM, folk och countrymusik.

Avicii tillhör det svenska musikundret. Han räknas som en av vår tids allra största musikexporter. Trots all framgång slutade han vid 27 års ålder plötsligt att turnera eftersom han fick hälsoproblem. Tim Bergling fortsatte dock att vara produktiv. Det sorgliga beskedet kom som en överraskning för alla.

Familjen är förkrossad och vi ber er visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras, sa hans presskontakt Ebba Lindqvist till SVT.

Artisten befann sig i Oman för att skapa ny musik till ett alldeles nytt album.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar