Donald Trump: ”Harry och Meghan får betala säkerhetsbevakning själva!”

Av | 30 mars, 2020

President Donald Trump meddelade på söndagskvällen att USA inte kommer ta hand om notan för prins Harry och Meghans säkerhet efter flytten från Kanada till Kalifornien. En stund senare avslöjade Sussexparets talesperson att familjen kommer ta hand om kostnaderna via privata medel.

newsgram | Nynäshamn den 30 mars 2020

| MEGXIT | USAs president Donald Trump meddelade på söndagskvällen (svensk tid, reds. anm.) att prins Harry och och hans fru Meghan måste stå för kostnaden för sin säkerhet nu när paret lämnat Kanada för att slå sig ner i Los Angeles, skriver kändisbloggaren Perez Hilton. Trump avrundade tweeten med: ”They must pay!

 

Enligt uppgift har paret flyttat från Kanada till Kalifornien mitt under coronainfluensans pågående utbrott, uppger BBC. Efter president Donald Trumps besked dröjde det inte länge förrän Sussexparets talesperson avslöjade att det inte var aktuellt att be den amerikanska regeringen om hjälp med familjens säkerhet i USA. De har löst problemet via privat finansiering.

The Duke and Duchess have no plans to ask the US government for security resources. Privately funded security arrangements have been made.

 

Prins Harry och Meghans talesperson – den 29 mars 2020

Det har varit många turer runt prins Harry och Meghans  säkerhetsarrangemang i Nordamerika. Notan för familjens livvaktsskydd och övervakning kan nämligen komma att kosta uppemot 250 miljoner kronor om året. I slutet av februari blev det känt att Kanada vägrar ta på sig kostnaderna för prins Harry och hans fru Meghans säkerhetsarrangemang – nu fattar USA ett likadant beslut.

Prins Harry och Meghan på en tillställning i början av mars i London. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP via Getty Images

 

Från början var det meningen att prins Harry, 35, och Meghan Markle, 38, samt sonen Archie på 10 månader skulle bo i Vancouver som ligger i de västra delarna av Kanada efter parets sorti från den brittiska kungafamiljen. När ryktena började surra att USA kan komma att stänga landets gränser på grund av coronainfluensan ska familjen i all hast ha lämnat Vancouver för drygt en vecka sedan. De satte sig i ett privatjet och flög raka vägen till Los Angeles.

 

Egentligen är Sussexparets beslut att bosätta sig i paparazzitäta Los Angeles oförklarligt med tanke på prins Harrys traumatiska upplevelser från uppväxten. Hans mamma prinsessan Diana omkom i en bilolycka en sen kväll i slutet av augusti 1997 i Paris. Prinsessan Dianas sällskap i bil jagades av nio paparazzifotografer och en mc-buren kurir genom Paris mitt i natten.

Hetsjakten slutade med att prinsessan Dianas bil frontalkrockade med en pelare i en biltunnel. Pojkvännen och chauffören dödförklarades på platsen medan prinsessan Diana och pojkvännens livvakt fördes till sjukhus. Diana avled några timmar senare.

 

Prins Harry har sedan barnsben varit en av de mest omtyckta medlemmarna av den brittiska kungafamiljen. Detta förändrades när han började dejta den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Hon kritiseras för att vara en diva och har kontrat genom att anklaga britter för att vara rasister.

Från att ha uppfattats som en livsglad ung man visar prins Harry tecken på att ha förvandlats till en kuvad toffelhjälte i Meghans sällskap. Förut vågade han ta ut svängarna och hitta på spralliga upptåg – nu tävlar han med vännen Barack Obama om vem som kan vara mest PK. Los Angeles-födda Meghan gav sitt stöd till Hillary Clinton i presidentvalskampanjen 2016 och anklagade då Donald Trump för att bedriva en valkampanj som hon uppfattade som hatisk mot kvinnor och polariserande.

Prins Harry och hans fru Meghan klipper officiellt banden till den brittiska kungafamiljen den 31:a mars.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar