Folkfest i Göteborg – AfS höll torgmöte

Av | 1 september, 2018

Under Alternativ för Sveriges torgmöte på Götaplatsen i Göteborg i fredags var riksdagsman Mikael Jansson på plats. Han berättade om en nyligen gjord Syrienresa och reaktionerna när frågan om ”återvandring” lyftes upp till diskussion med politiker och journalister i Damaskus.

newsgram | Nynäshamn 1 september 2018

Anti-etablissemangspartiet Alternativ för Sverige, AfS, höll torgmöte på Götaplatsen i Göteborg under fredagen – AfS samlade över 300 åhörare. Trots att omkring 200 vänsterextrema aktivister samlats för att sabotera mötet kunde det genomföras planenligt rapporterar tidningen Fria Tider.

I fredags höll Alternativ för Sverige ett välbesökt torgmöte i Göteborg. Foto © AfS

På plats fanns också riksdagsmannen Mikael Jansson, Sverigedemokraternas tidigare partiledare. Han berättade om en resa till Syrien som han gjort nyligen. Mikael Jansson träffade bland annat en talesperson för parlamentet i Syriens huvudstad Damaskus – detta för att lyfta frågan om syriers möjligheter att återvandra från Sverige till sitt hemland Syrien.

Men han fick också träffa syriska journalister.

Man var tydliga med att konstatera att man vill ha hjälp med att få tillbaka sina medborgare. Men de sa också att de är väldigt medvetna om att en del av dem som invandrat till Sverige, och kallat sig syrier, inte är syrier. De har kommit på falska papper och de naiva svenska myndigheterna har släppt in dem, sa Mikael Jansson enligt Fria Tider.

Syrierna varnade honom för vad som kan hända om man inte är försiktiga med en del av dom som har kommit till Sverige.

Kanske tjugo procent av dessa har slagits eller solidariserat sig med IS. Och det här är farligt, sa de. En enda IS-person som kommer till Sverige kan åsamka stor skada. Var väldigt försiktiga, sa Mikael Jansson.

Omkring 200 vänsterextremister demonstrerade mot AfS i Göteborg. Foto: Niklas Olsson

Uppemot 100 personer stannade kvar på platsen efter torgmötet för att skaka hand och samtala med AfS partiledare Gustav Kasselstrand. Många anhängare ville posera och ta selfies tillsammans med Kasselstrand och få en autograf med sig hem.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar