Elon Musk: ”Varför har inte dykaren som jag anklagade vara pedofil stämt mig än?”

Av | 31 augusti, 2018

Entreprenören Elon Musk har hamnat i blåsväder på Twitter igen. Den här gången handlar kontroversen om att Musk ifrågasätter varför den brittiske dykaren som han anklagade i somras för att vara ”peddo” inte dragit igång förtalsstämning än.

newsgram | Nynäshamn 31 augusti 2018

Entreprenören och miljardären Elon Musk har hamnat i ett nytt blåsväder rapporterar Fox News. Men den här gången behöver inte aktieägarna i elbiltillverkaren Tesla vara oroliga över att aktiekursen kommer att störtdyka. För den här gången handlar kontroversen om någonting helt annat.

Tidigare i veckan plockade den 47-årige sydafrikanen Elon Musk nämligen upp en tråd från i juli genom att på Twitter fundera högt över det ”konstiga” i att en brittisk dykare som han då anklagade för att vara pedofil inte stämt honom än.

I tisdags hade Elon Musk en hetsig diskussion på Twitter med en person som använder Twitterkontot @Yoda (red. Yoda rollfigur i Stjärnornas krig-filmerna). Till sist tappar Musk tålamodet och frågar: ”Tycker du inte att det är konstigt att han inte har stämt mig? Han erbjöds gratis juridisk hjälp.

Tweeten kom som en respons till @Yoda som tyckte att det hade varit ”underbart” om SpaceX-grundaren och Tesla-VDn hade praktiserat sitt ”engagemang för fakta och sanning” i somras när han anklagade en brittisk dykare – som hjälpte till att rädda ett thailändskt pojkfotbollslag som hade fastnat i en vattenfylld grotta – för att vara ”peddo”.

Enligt den brittiska tidningen The Independent har den brittiske dykaren i en CNN-intervju beskrivit Elon Musks erbjudande – att skicka en SpaceX-tillverkad mini-ubåt till Thailand för att rädda 12 thailändska pojkar och deras fotbollstränare ut ur grottan – som ett ”PR-trick”.

Ett påstående som fick Elon Musk att ilskna till rejält.

Elon Musk raderade tweeten där han anklagar en brittisk dykare för att vara pedofil. Skärmdump: The Independent/© Twitter

När Elon Musk undrade om @Yoda undersökt dykaren närmare, svarade denne sarkastiskt: ”Hela världen borde ha koll på dig och din brist på filter och allt som kommer ut.” Twitteranvändaren @Yoda tillade. ”Och du, stämma dig, det kan han fortfarande göra. Eller någon annan som du har ”whack-a-moled” utan att tänka dig för två gånger.”

När Elon Musk fick höra det svarade han att det var @Yoda som dragit upp historien om den brittiske dykaren – inte han.

Under onsdagen fick den brittiske dykaren en fråga från Sky News om vad som händer med förtalsstämningen. Dykaren svarade att ”Läget är under kontroll. Det är det enda jag kan säga.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar