Gustav Kasselstrand: ”Ställ Anders Borg till svars i riksrätt”

Av | 4 november, 2019

Den tidigare finansministern Anders Borg, M, vill att Socialdemokraterna och Moderaterna börjar samarbeta för att lösa Sveriges problem. Men Gustav Kasselstrand tycker att det är en dålig idé – han tycker att M-toppens personliga ansvar för samhällsproblem i landet bör prövas i riksrätt.

newsgram | Nynäshamn den 4 november 2019

| NYA TIDER | I SVTs Morgonstudion på måndagen går Anders Borg ut med att han vill se ett närmare samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna för att lösa Sveriges samhällsproblem. Detta har fått många svenskar att reagera med både ilska och bestörtning – till exempel skriver Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand på Twitter att ”Anders Borgs personliga ansvar för samhällsproblemen bör prövas i riksrätt.

Politiker har stiftat lagar för att slippa stå till svars – men det allvarliga läget i Sverige kan kräva att makthavares personliga ansvar för samhällsutvecklingen prövas i rättslig instans.

 

Anders Borg kom till SVTs Morgonstudion på måndagen för att göra reklam för sin självbiografi ”Finansministern” – han var finansminister i regeringen Reinfeldt från 2006 till 2014. Borg talar om relationen till vapenbrodern Fredrik Reinfeldt, Sveriges ohållbara invandringspolitik och Sverigedemokraternas starka ställning i opinionen jämfört med Moderaterna.

Jag tror att det i första hand bör handla om en närmare relation mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. De två stora partierna som brukar bära samhällsansvaret i Sverige bör ta tag i problemen och säkra upp att vi har en rätt begränsad migration och att vi förbättrar integrationspolitiken, säger Anders Borg.

Han föreslår ett närmare samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna.

Kärnfrågan för ett land ska vara: Hur sköter vi det här landet bra? Socialdemokrater och moderater är de som egentligen borde sätta sig ner och ta ett seriöst samtal om vart man ska ta vägen, säger Anders Borg.

Han är ett svårt intervjuobjekt. Också för skolade journalister. Under SVT-intervjun skickar Borg inga signaler om att han ångrar vad han har ställt till med i Sverige. Tvärtom. I det avseendet påminner han om Dan Eliasson. En socialdemokratisk politrukk som brukar dränka journalister i en massa ord utan substans. Dessutom verkar Anders Borg ha haft statsminister Stefan Löfvén, S, som läromästare i konsten att slippa undan personligt ansvar – han använder nämligen ordet ”naiv” som en sköld för att undslippa berättigad kritik.

SVT: Vilka lärdomar tycker du man kan dra från den här tiden?

Till att börja med ska alla vara medvetna om att Sverige är ett väldigt litet utsatt land. Alla internationella kriser slår hårdare mot oss, säger Anders Borg.

Enligt honom är det nuvarande finansiella systemet nödvändigt. Även om det medför stora risker. Anders Borg poängterar att det är viktigt att Sverige är ett skötsamt land som präglas av ordning och reda. Annars kan det sluta illa.

Anders Borg. Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX

 

Mycket tyder på att Reinfeldt-regeringen använde en generös invandringspolitik för att öka Sveriges exponering för internationella kriser. Till exempel kan man – utifrån ett globalt perspektiv – konstatera att Reinfeldt-regeringen från 2010 till 2014 riggade systemen för att Sverige skulle kunna fungera som ett fyrtorn under en migrationskris och på det sättet locka utomeuropeiska migranter till Europa.

De som larmade tystades av Expo och Expressen. Året efter Reinfeldt-ministärens avgång hösten 2014 inträffade vår tids största utomeuropeiska folkvandring till Europa.

SVT: De stora flyktingströmmarna 2015. Fredrik Reinfeldts ”Öppna era hjärtan”-tal var ju en stor händelse. Agerade vi fel i Sverige? Backade du på den punkten i migrationspolitiken?

Jag tycker nog att när Fredrik sa det för att skapa förståelse för att det här skulle bli en väldigt utmaning och medföra väldigt stora konstnader, så var det nödvändigt, säger Anders Borg.

Han tillägger.

Men det är klart att vi i Sverige har varit litet naiva.

Socialdemokraterna och Moderaterna har varit de statsbärande partierna under den period som problem efter problem har lagts på hög i Sverige. Man kan på goda grunder hävda att Socialdemokraterna är politiskt korrumperade medan Moderaterna är ekonomiskt korrumperade. Otaliga exempel visar att Socialdemokraterna använder den politiska utnämningsmakten för att belöna sina egna samtidigt som Moderaterna verkar tillämpa någon slags omvänd Pay to Play-modell där moderata politiker verkställer beslut som gynnar globalistiska intressen och efteråt belönas med lukrativa uppdrag hos bland andra amerikanska storbanker.

Har tiden sprungit ifrån svenska globalister?

Problemet för Anders Borg och hans gelikar är att den liberala världsordningen nu ligger i spillror på marken. Världen ser inte längre ut som den gjorde på den tiden Barack Obama var president i Vita huset. Allt förändrades när Donald Trump vann det amerikanska presidentvalet i november 2016. Han lovade det amerikanska folket – och anhängare över hela världen – att han skulle dränera träsket i Washington DC och Wall Street i New York.

Nu kommer allt fler rapporter från trovärdiga källor som avslöjar att USAs president Donald Trump är på god väg att infria vallöftet från 2016. De viktigaste marionetterna till den globala kabbalen har avpoletterats. Ingen hör längre någonting från USAs tidigare president Barack Obama, representanthusets talman Nancy Pelosi eller Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Det gamla gardet är borta – nya spelare har kommit in på planen.

De problem som Anders Borg vill komma tillrätta med genom samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna skulle kunna vara symptom på att allt inte står rätt till inom de svenska statsbärande partierna. Men ska Sverige bli del av den nya världsordning som är på väg att skapas ur den liberala världsordningens kaos måste förstås korruption härhemma städas bort först och ansvariga makthavare ställas till svars. Annars kommer Sverige isoleras.

Om det hade Anders Borg ingenting att säga om i SVTs Morgonstudion.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar