Gustav Kasselstrand: ”Tal till nationen – mitt Sverige 2028”

Av | 21 juni, 2018

Årets riksdagsval liknar inget annat. I normkritisk anda bryter utmanarpartierna etablissemangets fastlagda regler. Här är Gustav Kasselstrands tal till nationen – och hur han ser på Sverige om 10 år.

(newsgramNynäshamn 21 juni 2018)

I Danmark har man en annan politisk tradition än grannlandet Sverige. I valbåsen kan väljarna plocka ett enda jättestort ark med alla partier som gör att ingen röjer valhemligheten i onödan. Helt nystartade partier såsom Liberal Alliance – som liksom Alternativ för Sverige grundades av utbrytare från ett redan etablerat parti – fick lika stort medieutrymme som de gamla partierna i dansk politik. I dag sitter Liberal Alliance i den danska regeringen.

Gustav Kasselstrand leder det nybildade partiet Alternativ för Sverige. Han är bördig från Valdemarsvik. Foto: Janerik Henriksson / TT / NT-ÖD Arkiv

Inför årets riksdagsval har den statliga televisionen SVT anordnat programserien ”Tal till nationen – mitt Sverige 2028”. På papperet låter det bra. Men så är det den här lilla detaljen att partierna utanför riksdagen inte får vara med. Flera av de ratade utmanarpartierna har gjort egna program på samma tema. Efter det att det nybildade partiet Alternativ för Sverige lagt ut partiledaren Gustav Kasselstrands tal till nationen YouTube dröjde det inte länge förrän censuren på YouTube slog till. Anonyma åsiktspoliser – anställda av ett amerikanskt bolag – släckte helt sonika ner det svenska partiets YouTube-kanal utan förklaring. Samma öde råkade konkurrerande Nordiska Motståndsrörelsen ut för.

En proper och sommarfräsch Gustav Kasselstrand talar om behovet av att få bort korruptionen i maktens korridorer som förgör nationen inifrån. Enligt honom en nödvändig storstädning för att den vanlige svensken återigen ska känna trygghet därhemma. Allra bäst är den breda östgötskan som ger en folklig förankring.

Vi har fått höra att etniskt svenska områden är problemområden. Att svenskarna måste integrera sig i det nya Sverige eftersom det gamla Sverige inte kommer tillbaka. En retorik så vanlig att den omsatts i en realpolitik där svenskar behandlas som andra klassens medborgare i sitt eget land, säger Gustav Kasselstrand, Alternativ för Sveriges partiledare.

Han fortsätter.

Sverige är en kulturnation och svenskarna har historiskt sett varit beundrade av andra folk. Vi är både ett kulturfolk och ett ingenjörsfolk. Hos svenskarna finns redan all den mångfald som vi behöver. Om vi behöver känna mera mångfald så hämtar vi gärna influenser från andra kulturfolk i Europa. I Sverige finns det svenska, det nordiska och det europeiska sammanvävt i en kultur som genom århundranden växt fram organiskt. Vi kan gräva där vi står. Vi är redan ett rikt folk på alla sätt.

Eftersom YouTube hindrar Alternativ för Sverige att nå ut till de svenska väljarna inför riksdagsvalet i höst lägger nu partiets sympatisörer upp videon på andra plattformar såsom Facebook, GAB och DTube. Likaså uppmanar sympatisörer AfS partiledning att tuffa till sig. Allting pekar nämligen på att de konservativa nationalistiska partierna tokrusar i opinionsmätningarna just nu. Men det är inte samma sak som att något parti kan räkna med promenadseger i höst.

AfS måste helt enkelt satsa mer på att dra ner brallorna på SD, om vi ska komma över 4%. Fortfarande dock ett mycket bra läge inför Almedalen. Pessimisterna kan ta och vänta till efter det, innan de skriver ner AfS’ chanser. SmokeyNegroni – Flashback 20 juni 2018

En färsk mätning visar att Sverigedemokraterna är Sveriges största parti med 28,5 procents stöd – medan bedömare menar att konkurrenten Alternativ för Sverige kan ha nått upp till 3 procent enligt en opinionsmätning från Yougov. Ingen vet hur dom riktiga siffrorna ser ut. Av etablissemangets utspel den senaste tiden verkar alla förbereda sig på ett historiskt riksdagsval. Tongångarna stärker misstanken att både Moderaterna och Socialdemokraterna befinner sig i fritt fall – medan SD och en handfull nya partier utanför riksdagen kan komma att göra bra ifrån sig.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar