Hovrätten går på tingsrättens linje – fastställer livstidsdomen för knivmordet på Tommie Lindh

Av | 21 december, 2020

Hovrätten meddelade på måndagen att domen mot Abubaker Mohamad Awad står fast. Han ska avtjäna livstids fängelse efter att ha knivmördat 19-årige Tommie Lindh och våldtagit en ung kvinna i Härnösand i våras.

newsgram | Nynäshamn den 21 december 2020

| DET MÅNGKULTURELLA SVERIGE | Hovrätten för Nedre Norrland meddelade på måndagen att livstidsdomen mot Abubaker Mohamad Awad, 23, som knivmördade 19-årige Tommie Lindh och våldtog en ung kvinna den 10 maj i Härnösand står fast.

Mannen överklagade tingsrättens dom och yrkade på att han endast skulle dömas för grov våldtäkt – men hovrätten valde att fastställa tingsrättens dom till livstids fängelse.

Hovrätten i Sundsvall. Foto: Maria Eilertsen

Abubaker Mohamad Awad dömdes av Ångermanlands tingsrätt till livstids fängelse för mord, försök till grov misshandel, grov våldtäkt, våldtäkt samt grovt olaga hot. Endast på en punkt skiljer sig hovrättens dom från tingsrättens bedömning från i oktober, uppger SVT Västernorrland.  Det rör sig om skadeståndet till en ung man som misshandlades av 23-åringen under ett kort besök i lägenheten. Hovrätten skriver ner skadeståndet från 25 000 till 20 000 kronor. I övrigt ändrar hovrätten ingenting i tingsrättens tidigare dom.

Tommie Lindhs pappa Mikael Lindh tackade alla som stöttat familjen under den svåra tiden tidigare på måndagen i ett inlägg på mikrobloggen Twitter.

 

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar