Lill-Babs är död – hon blev 80 år

Av | 3 april, 2018

Efter sviterna från sjukdom gick sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson bort på tisdagen.

[newsgramNynäshamn 3 april 2018]

Den folkkära svenska sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död. Det skriver hennes döttrar på Instagram. Enligt Malin Berghagen och Kristin Kaspersen somnade Lill-Babs in lugnt och stilla i förmiddags. Sångerskan drabbades av hjärtsvikt och lades in på S:t Görans sjukhus i Stockholm i början av mars rapporterar Expressen. Under sjukhusvistelsen upptäcktes en elakartad cancer i kroppen. Döttrarna skriver på Instagram att kombinationen blev allt för jobbig för deras mamma. Lill-Babs blev 80 år gammal.

En sprudlande livsglad Barbro ”Lill-Babs” Svensson 1962. Foto: Scanpix

Dottern Kristin Kaspersen skriver om mammans bortgång; ”Vår älskade mamman, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom. Hennes hjärta har slagit många sköna slag för publiken, familjen, kollegorna och vännerna men nu får det vila.

Bakom sig hade Lill-Babs en lång och framgångsrik karriär. Barbro ”Lill-Babs” Svensson föddes 9 mars 1938 i Järvsö. Tonåringen upptäcktes av Simon Brehm – en legendarisk manager – efter ett framträdande i radioprogrammet ”Morgonkvisten”. Hon debuterade på scenen Bal Palais i Stockholm endast 15 år gammal – hon kom att stanna i strålkastarljuset livet ut. Hennes mest kända låt är klassikern ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran?” som gavs ut på vinylplatta 1959. Sedan dess har hon varvat skivinspelningar, krogshower och folkparksturnéer med skådespeleri och tv-framträdanden.

Genom flera årtionden hade Barbro ”Lill-Babs” Svensson fått en välförtjänt plats i det svenska folkets hjärta. Till stor del berodde detta på att hon generöst delade med sig av sina livserfarenheter; både goda och dåliga. Hennes vänskapskrets var stor och omfångsrik. Den sträckte sig från låg till hög. Bland vännerna fanns helt vanliga svenskar, men också det svenska kungaparet.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar