Skottlossning vid YouTubes huvudkontor – kvinnlig misstänkt skytt död

Av | 3 april, 2018

Skottlossning har ägt rum vid YouTubes huvudkontor i Kalifornien. Polis och ambulans är på plats. De allra senaste uppgifterna talar om att personer har skadats. En kvinna som tros vara skytten har hittats död.

[newsgramNynäshamn 3 april 2018]

Skottlossning rapporterats ha ägt rum på tisdagen vid YouTubes huvudkontor i staden San Bruno i delstaten Kalifornien i USA. Polispatruller och ambulanspersonal har kommit till platsen rapporterar Fox News. Ett sjukhus i närheten har tagit emot ett antal patienter. Enligt de senast tillgängliga uppgifterna ska 3-5 personer vara skadade, varav skytten har hittats död vid YouTubes huvudkontor.

I sociala medier sprids nu uppgifter från personer som har varit på plats. Några uppger att det har varit en gärningsperson som har avlossat skotten vid YouTubes huvudkontor. Uppgifter som polisen i San Bruno senare har bekräftat vara korrekta via deras Twitterkonto. Polisen uppmanar allmänheten att hålla sig borta från YouTubes campusområde i staden. Uppemot 50 personer har ringt in till polisen i San Bruno för att anmäla att de har hört skottlossning.

En maskerad kvinna öppnade eld vid YouTubes huvudkontor I USA – nu kommer uppgifter om dödade och skadade. Foto: © Office Snapshots

Vittnesmål talar om panik. På Twitter skickar folk ut tweets med bilder på anhöriga som arbetar på YouTube – personer som det inte går att få tag på. Samtliga personer visiteras innan de får lov att lämna området enligt tabloiden Expressen. En person på sociala medier uppger att ett stort antal personal har evakueras från YouTubes huvudkontor – bilder från Campusområdet visar led av människor som går med händerna ovanför huvudet.

Obekräftade uppger att skytten är en kvinna. Hon skall ha varit mörkt klädd och haft en vit scarf på huvudet och har hittats död i vad som framstår som ett självmord.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar