Marine Le Pen vill samarbeta med AfS i Europaparlamentet

Av | 14 maj, 2019

Om det går bra för AfS i EU-valet vill Nationell Samling samarbeta med Alternativ för Sverige i Europaparlamentet. Det beskedet gav Marine Le Pen på ett nationalkonservativt evenemang i Tallinn.

newsgram | Nynäshamn 14 maj 2019

| EU-VALET | Under stort hemlighetsmakeri reste Gustav Kasselstrand – partiledare för Alternativ för Sverige (AfS) – till Estlands huvudstad Tallinn på tisdagen. Detta för att träffa Marine Le Pen och andra nationalkonservativa ledare på en ENF-tillställning. ENF är en partigrupp i Europaparlamentet som samlar nationalkonservativa partier från bland annat Belgien, Estland, Frankrike, Italien och Österrike.

Under dagen släppte Marine Le Pen nyheten att hon välkomnar samarbete med AfS i samma partigrupp, förutsatt att det svenska folket väljer in det nystartade partiet i Europaparlamentet i slutet av maj.

Marine Le Pen vill samarbeta med Gustav Kasselstrand om AfS kommer in i Europaparlamentet. Foto © Twitter

 

Marine Le Pen, 50, tillhör en av de mäktigaste politikerna i Europa. Hon leder det nationalkonservativa partiet Nationell Samling. En dagsfärsk opinionsmätning visar på knapp ledning för Marine Le Pens parti före konkurrenten Emmanuel Macrons parti En Marche! i Frankrike inför Europaparlamentsvalet.

 

Tisdagens prognos från Politico visar att Nationell Samling och En Marche! skulle få 21 platser vardera i Europaparlamentet. Även om Marine Le Pens parti för ögonblicket har en väldigt knapp ledning med bara några få promillen.

Frankrike har sammanlagt 74 platser i Europaparlamentet.

Av Carl Gram

 

Lämna ett svar