Nationalister vinner terräng – globalisterna på defensiven

Av | 11 juli, 2018

I takt med att globalisterna inte lyckas presentera några hållbara lösningar på allt mer eskalerande samhällsproblem vinner nationalister ny mark hela tiden. Enligt den geopolitiske experten Harley Schlanger pågår det ett folkligt uppror – det äger rum på samma gång över hela världen.

(newsgramNynäshamn 11 juli 2018)

I ett frispråkigt samtal mellan programledaren Sean, YouTube-kanalen SGT Report, och den politiske analytikern Harley Schlanger, tankesmedjan LaRouchePAC, avhandlas brännheta dagsaktuella frågor i världspolitiken i ett hisnande tempo till exempel Europa, Mellanöstern och det kommande toppmötet i Finland mellan USAs president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin. Eftersom Harley Schlanger är bosatt i Tyskland har han lyckats fånga upp stämningen bland vanliga tyskar – ska vi tro på honom pågår det en global resning mot eliten just nu.

Allting började i juni 2016 med Brexit i Storbritannien. Alltså britternas uttåg ur den Europeiska Unionen, EU. Ett tecken på att gapet mellan etablissemanget och folken har ökat allt för mycket. Samma år lyckades republikanen Donald Trump bli vald till USAs 45e president. Mot alla odds.

Brexit var en förvarning om av vad som skulle komma. Ett avståndstagande av eliterna, bankernas arrogans och folken som arbetar för dom. Internationell politik med inslag av neokonservativ och nyliberal politik, säger Harley Schlanger till Sean, programledare på YouTube-kanalen SGT Report.

Han konstaterar.

Ett uppror pågår och det är globalt!

Situationen i Europa är mer alarmerande än vad som har framkommit i gammelmedias nyhetsrapportering. I Tyskland fick de tyska socialdemokraterna deras allra sämsta väljarstöd sedan Bismarck-tiden på 1880-talet – medan kristdemokraterna noterade bottensiffror som dom inte sett sedan 1948. Tre månader tog det för tyskarna att knåpa ihop en bräcklig koalitionsregering. Sedan dess har det varit regeringskris två-tre gånger.

Det är inte bara migrationsfrågan. Det är förstås den som alla tittar på. Men det handlar om att de inte har några nya idéer! De har inget annat sätt att hantera krisen förutom att ge mer makt till Bryssel, säger Harley Schlanger.

Trots omfattande insatser fortsätter den finansiella bubblan växa bortom politikernas kontroll. Fortfarande har flera länder i EU har ekonomiska problem såsom Grekland, Portugal och Italien. Nu börjar den ekonomiska krisen göra sig gällande också i stora ekonomier i Frankrike och Tyskland. Franska och tyska banker sitter på stora skuldberg – samtidigt som tysk produktivitet faller för första gången.

Hela det ekonomiska systemet är på väg att kollapsa. Men det positiva är att det växer fram en form av ekonomisk nationalism i Italien. På vår konferens hade vi flera representanter från den italienska regeringen. Den nya regeringen alltså! utropar Harley Schlanger glatt.

Han tillägger.

De berättade att om EU tar bort deras makt som folkvald regering att agera i det italienska folkets intresse så kommer de att ordna en votering – folkomröstning – om att lämna euron.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel i hetluften. Illustration: Ben Garrison/ ©GrrrGraphics.com

Han menar att EUs toppmöte mellan regeringscheferna i medlemsstaterna förra veckan handlade om en sak – nämligen att rädda Angela Merkels ansikte. När Tysklands förbundskansler Angela Merkel och inrikesministern Horst Seehofers oenighet om immigrationen riskerade att fälla koalitionsregeringen reste inrikesministern till Wien för att träffa italienare och österrikare. De förhandlade fram en gemensam lösning. När han kom tillbaka till Berlin kunde regeringskrisen avvärjas.

Det här är ett stort genombrott. Ett enormt framsteg. Det inträffar vid en tidpunkt när Macron och Merkel kom till EU-toppmötet och sa att ”vi måste ge mer makt till Bryssel för att kontrollera medlemsstaternas budgetar”. Med andra ord varför ens ha parlamentsval i Italien eller Tyskland eller Frankrike om besluten kommer träffas av byråkrater i Bryssel som i sin tur rapporterar till bankerna i London, bankerna på Wall Street och de tyska och franska bankerna? Det är just därför som det finns motstånd, säger Harley Schlanger.

Sean, SGT Report: Låt oss tala klarspråk. Macron är bokstavligen en Rothschild-agent. Han arbetade på en Rothschild-bank förut. Jag skulle säga detsamma om Merkel. De är båda globalister. De främjar den här nya världsordningen som går ut på att förstöra dessa nationalstater. Kritiker menar att Trump är en marionett – men han är själva antitesen till Macron och Merkel.

Trump reste till G7-mötet och förstörde det. Han snäste av dem. Han åkte dit och sade: ”Ni har inga lösningar. Om ni pratar om Ryssland trettio procent av tiden, varför är de inte här i så fall?”, säger Harley Schlanger.

I efterhand tyder mycket på att det var britterna som försökte påverka utgången av det amerikanska presidentvalet 2016 – Ryssland hamnade i skottgluggen för att avleda uppmärksamheten från Storbritannien. Ett tag riktades mångas blickar mot paret Bill och Hillary Clinton – någonting som också visat sig vara ett blindspår.

Om folk började titta på det här skulle de se den kontrollerande handen. Det handlar inte om människorna i England. Utan om internationella bankirer, säger Harley Schlanger.

Under president Donald Trumps tid i Vita huset har han lyckats strypa amerikansk finansiering av NGOs i Mellanöstern. Någonting som har haft en lugnande inverkan på stridigheterna på marken. Samtidigt har Ryssland och USA lyckats slå ut militanta grupper i Syrien. Freden är på väg att få fotfäste i Mellanöstern. Någonting som inte gillas av alla stormakter.

Den som inte fattar den brittiska närvaron i det geopolitiska spelet gör ett stort misstag. Liksom den som inte förstår att Israel – som är ett stort problem i USA och fungerar som en brittisk samarbetspartner tillsammans med Saudiarabien – gör ett stort misstag. Sionismens ursprung kommer inte alls från det judiska samfundet, utan från en handfull bankirer där de flesta inte alls var judiska. Det var en konstgjord skapelse som del av ett geopolitiskt knep för att skapa permanent kaos i Mellanöstern. Varför? Därför att Mellanöstern är bron mellan Eurasien, Afrika och Europa. Det här är klassisk brittisk geopolitik, säger Harley Schlanger.

Kritik riktas nu mot USAs president Donald Trump för att han ska träffa Rysslands president Vladimir Putin.

Varför är de så hysteriska om att Trump ska träffa Putin? Det handlar om att Trump erkänner det som Putin har gjort i Syrien. En välgärning till världen. Inte bara genom att krossa terroristerna. Utan om att tvinga ut USA i det öppna. Obama-administrationen stödde Al-Qaida och ISIS och förstörelsen av Syrien. Alla ser det nu. De allra flesta i världen och i Europa, som annars inte gillar Putin och Trump, medger nu att Obama var på samma sida som terroristerna, säger Harley Schlanger.

Efter en stund konstaterar han.

Vem drog fördel av Rysslands inblandning i Mellanöstern? USA gjorde det! Länderna i Mellanöstern gjorde det! Men inte Israel. Inte Saudiarabien. Därför att terroristerna fick stöd från både Netanyahus regering och den saudiska regimen, men också britter och amerikaner.

Allt mer besvärande detaljer kommer upp till ytan om vad som har föregått i kriget i Syrien och Irak.

Netanyahu och den israeliska armén har hjälpt Al-Qaida och ISIS vid den syriska gränsen. Israels militära hot mot Iran och försöken att klandra Iran för terrorism som egentligen är finansierad av saudierna är ett säkert spår. Men jag tror det finns någonting intressant här. Jag tror att det finns element i Trumps politik som till viss del har kidnappats av den israeliska lobbyn, säger Harley Schlanger.

Ingen vet vad som kommer avhandlas på toppmötet mellan president Donald Trump och president Vladimir Putin 16 juli i Helsingfors. Men Israel är en säker gissning.

Hysterin som är nu inför mötet mellan Trump och Putin kommer bli intressant. Jag vet att Putin också har träffat Netanyahu tillsammans med Mohammed bin Salman. Han tycker inte om deras politik. Mötet mellan Trump och Putin kommer inte enbart handla om att lösa situationen i Syrien, utan också handla om problemet med Israel. I grund och botten kommer man ge Israel möjligheten att själva sätta stopp för deras operationer eller så sätter man stopp för Israels verksamhet, konstaterar Harley Schlanger.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar