Norrköpings Symfoniorkester kommer spela på äldreboenden

Av | 24 april, 2020

Trots coronatider och förmaningar om fysisk distansering från nära och kära kommer Norrköpings Symfoniorkester bege sig ut på en miniturné för att spela på äldreboenden i Norrköping. Musiken ska locka fram vårkänslorna.

newsgram | Nynäshamn den 24 april 2020

| VÅRTURNÉ | En brassensemble från Norrköpings Symfoniorkester (SON) kommer nästa vecka bege sig ut till äldreboenden i Norrköping. De ska bjuda äldre Norrköpingsbor på lättlyssnad vårmusik.

Norrköpings Symfoniorkester håller hus i De Geerhallen. Nu ska åtta musiker ut på en liten vårturné bland äldreboenden i Norrköping. Foto: Tobias Holmqvist/SVT

 

Brassensemblen kommer spela på innergårdarna för att de äldre ska kunna lyssna på musiken på behörigt avstånd från balkonger och uteplatser. På det här sättet kan de boende komma ut i den friska vårluften och samtidigt njuta av en stunds avkoppling.

Det känns oerhört viktigt och roligt att vi kan nå ut till människor även nu i dessa tider. I påtvingad isolering och ensamhet kan musik betyda väldigt mycket och vi hoppas att vi på det här sättet kan erbjuda en stunds avkoppling och glädje på äldreboendena, säger SONs konstnärlige chef Henrik Marmén, i ett pressmeddelande.

SON kommer ha tolv konserter för äldre Norrköpingsbor med start på måndag och final på valborgsmässoaftonens eftermiddag. Fler konserter planeras i maj.

Vi utnyttjar brassensemblens alla möjligheter och bjuder på ett brett program med allt från populära gamla schlagers till medryckande och ljusa vårmarscher, säger trombonisten Eric Svensson, som satt ihop programmet.

Han fortsätter.

Det blir ljus och lättsam musik som jag tror inte gör någon besviken.

Han kommer spela tillsammans med SONs övriga musiker som i den här tillfället är Filip Draglund och Stefan Mattsson trumpet, Anna Ahlenius horn, Johan Wiklund trombon, Ole Christian Grönning tuba och Martin Orraryd slagverk.

Norrköpings Symfoniorkester bildades 1912 och huserar i De Geerhallen i Louis De Geer konsert & kongress som ligger i de gamla industrikvarten i centrala Norrköping. Orkestern består av 82 musiker – de turnerar regelbundet i utlandet och har dessutom en omfattande cd-produktion.

Av Carl Gram

Schema för veckans spelningar i Norrköping:

Källa: Norrköpings Symfoniorkester (SON) 2020

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar