Notiser 18-03-19: Salvini goes Greta – AfS startar EU-valrörelsen – Ångerrätt på könsbyte?

Av | 18 mars, 2019

Italiens vice-premiärminister Matteo Salvini fick nog i helgen av all klimatångest som sveper fram som en farsot runt om i världen. Han klippte ihop en karikatyrbild för att likna miljökämpen Greta från Sverige och lade ut kollaget på Twitter.

newsgram | Nynäshamn 18 mars 2019

| Globalt | I fredags samlades hundratusentals människor över hela världen för en gemensam protestaktion ”för klimatet.” I Stockholm leddes initiativet av den 16-åriga skolflickan Greta som inför åhörare sa att ”vi står inför en existentiell kris, den största krisen mänskligheten någonsin har stått inför.” Enligt Fria Tider ska Frida Boisen ha fattat pennan och skrivit en kolumn i Aftonbladet att den numera världsberömda skolflickan är ”vår tids viktigaste ledare” och på väg att bli ”vår världs frälsare.”

Matteo Salvini trollade alla i helgen. Här har han klippt-och-klistrat för att likna den 16-åriga miljökämpen Greta från Stockholm. Fotomontage: Matteo Salvini © Twitter

 

Italiens vice-premiärminister och inrikesminister Matteo Salvini kunde inte låta bli att skoja i helgen med all klimatångest i världen genom att lägga ut en karikatyrliknande bild av honom som en allvarstyngd Greta i sociala medier.

Källa: Twitter

| Sverige | Strax innan midnatt hördes en hög smäll i de centrala delarna av Malmö. Enligt polisen har en kraftig detonation ägt rum vid en byggnad på Stortorget. Bilder från platsen som Aftonbladet tagit del av visar att entrén till nattklubben Etage har sprängts sönder och det ligger bråte på marken. Ingenting tyder på att någon person har kommit till skada.

Källa: Aftonbladet

| Politik | Anti-etablissemangspartiet Alternativ för Sverige, AfS, drog i lördags igång partiets EU-valrörelse på ett hotell i Köpenhamn. Eftersom partiet tidigare nekats boka in sig på hotell i Sverige valde man att förlägga aktiviteten i Danmark. Från början var det meningen att kick off:en skulle äga rum på ett hotell i anslutning till Bella Center – en motsvarighet till Älvsjömässan i Stockholm – men vänsteraktivister lyckades skrämma upp hotellet så pass mycket att mötet avbokades i sista stund, uppger den danska tabloiden Ekstra Bladet. Istället höll AfS mötet på ett Radisson-ägt hotell på Amager i Köpenhamn. Omkring 200 sympatisörer hade tagit sig till mötet i Köpenhamn för att lyssna på Alternativ för Sveriges företrädare och flera prominenta gäster från Danmark, Belgien, Estland och Frankrike.

 

Partiets huvudbudskap i EU-valrörelsen kommer vara Sverige ut ur EU. Men trumfkortet för att locka EU-kritiska väljare kan bli att partiet kommer söka samarbete med nationalistpartierna i ENF-gruppen. Det är en politisk grupp i EU-parlamentet som består av högerpopulistiska och euroskeptiska partier som franska Nationell Samling (tidigare Front National, reds. anm), österrikiska Frihetspartiet, belgiska Vlaams Belang, tyska Alternative für Deutschland och populisterna i Femstjärnerörelsen och Lega som bägge sitter i den italienska koalitionsregeringen.

Källa: Alternativ för Sverige

| Ekonomi | Tysklands två största banker Deutsche Bank och Commerzbank bekräftade på söndagen att samtal pågår mellan bankerna om ett samgående. I ett pressmeddelande bekräftade Deutsche Bank att man diskuterar med Commerzbank, men att det inte alls är säkert att det blir någon affär.

Analytiker varnar för att ett samgående mellan bankjättarna skulle kunna bli komplicerad, riskabel och äventyra Deutsche Banks interna omstruktureringsplan. Men uppgifter tyder på att den tyska regeringen inte skulle ha något emot en bankfusion eftersom den tyska staten har en ägarandel motsvarande 15,5 procent i Commerzbank som kan öka i värde.

Enligt tyska fackföreningar står tiotusentals arbetstillfällen på spel om bankfusionen blir till verklighet.

Källa: Euronews

| Kultur | Den första mannen i USA som juridiskt sett har blivit erkänd som ”icke-binär” säger nu att det är en ”bluff” och konstaterar att traditionell media och LGBT-organisationer behandlar honom som luft. För tre år sedan hävdade Jamie Shupe att han var ”icke-binär” – varken man eller kvinna – och delstaten Oregon accepterade detta och utfärdade juridiska handlingar där det stod ett ”tredje” kön på papprena. Han blev den första personen i USA som fick detta gjort. Men nu har han ångrat sig och gått tillbaka till sitt biologiska kön som man.

Nu vill jag leva igen som den man jag är, skrev Jamie Shupe i en krönika i Daily Signal förra veckan.

Han anser i dag att han är lyckligt lottad som inte genomgått könsoperation för att kirurgiskt avlägsna sitt könsorgan. Men han tog hormoner och deltog i flera år i ett medicinskt program för transpersoner. När Shupe får en fråga från the Christian Post om vad han skulle vilja säga till unga som funderar över om de är transpersoner eller ”icke-binära” svarar han att de har blivit ledda till att tro att subjektivt uppfattade könsidentiteter är verkliga. Men att det är helt fel. Samma sak gäller föräldrarna. Enligt honom får föräldrarna höra från experter att deras enda val är att barnet begår självmord eller genomför könsbyte. En svår situation att hantera för vilken förälder som helst.

Jag förstår hur ditt barn har fått lära sig att använda självmord som vapen eftersom jag också fick lära mig det, sa Jamie Shupe till the Christian Post.

Källa: The Christian Post

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar