Paul Craig Roberts: ”Den officiella berättelsen om kollapsen av WTC byggnad 7 ligger i ruiner”

Av | 11 september, 2019

En vetenskaplig studie publicerades i tisdags förra veckan. Den slår hål på myten att eld förorsakade kollapsen av World Trade Centers byggnad 7. Studien har uppmärksammats av bland andra Paul Craig Roberts, men bemötts med tystnad från traditionell media. Det kan bero på att etablissemanget i Washington DC använde MSMs 9/11-narrativ som ursäkt för att inleda krig mot Irak och Afghanistan.

newsgram | Nynäshamn 11 september 2019

| POST-9/11 | Inför årsdagen av 11 september-attackerna 2001 har en amerikansk forskargrupp vid University of Alaska släppt en studie som avslöjar att World Trade Center-komplexets byggnad 7 inte alls kollapsade på grund av eld som spred sig i byggnaden. Istället var det något annat som fick pelarna i byggnaden att ge vika. Fortfarande finns det många frågetecken som behöver rätas ut i det officiella narrativ som traditionell media planterade samma dag som 11 september-attackerna ägde rum i USA.

Aktivister i Los Angeles kräver en riktig utredning av vad som hände med World Trade Centers byggnad 7. Foto: Damon D’Amato/CC BY 2.0

 

Ett sådant frågetecken är kollapsen av World Trade Centers byggnad 7 (eller Salomon Brothers building, reds. anm). BBCs korrespondent Jane Standley har bidragit till förvirring genom att under direktsändning rapportera att byggnad 7 kollapsat. I verkligheten syntes byggnaden stå kvar intakt bakom henne. En stund efter BBCs nyhetsinslag kollapsade WTC 7.

Enligt gruppen Architects & Engineers for 9/11 Truth gjorde CNNs reporter Aaron Brown ett liknande misstag. Han sa att byggnad 7 kollapsat eller var på väg att kollapsa på grund av eld. Alla turer runt WTC 7 har blivit till ett trauma hos många amerikaner, som späder på misstron mot etablissemanget i Washington DC.

 

Fadäserna kring nyhetsrapporteringen om 11 september-attackerna påverkar fortfarande traditionell medias trovärdighet. I mångas ögon ter sig journalister mer som medlöpare till makten – än granskare av etablissemanget. Denna bild förstärks av att etablissemanget i Washington DC använt medias 9/11-narrativ som förevändning för att bland annat inleda krig mot Irak och Afghanistan.

Efter 11 september-attackerna 2001 talade USAs dåvarande president George W. Bush om att inleda ett globalt krig mot terrorism. I Sveriges fall slutade allt med att svenska politiker reste till Washington DC och höll föreläsningar om att ”ni (USA) startar krig medan vi (Sverige) tar hand om flyktingarna. Det är en win-win.” I Anders Borgs värld tycktes krig handla om att tjäna pengar på flyktingar.

När andra länders finansministrar drog åt svångremmen för att klara av den globala finanskrisen 2007-2008, ägnade sig Anders Borg åt kreativ bokföring genom att ösa in utomeuropeiska bidragsmigranter – maskerade som krigsflyktingar – för att rädda bankernas räkenskaper i en global lågkonjunktur.

 

 

En auktoritet som tagit fasta på forskargruppens banbrytande upptäckt om vad som egentligen hände med WTC 7 är Paul Craig Roberts. Han är en respekterad veteran inom amerikansk politik och tjänstgjorde som biträdande finansminister under Ronald Reagans period i Vita huset. Han var också en av skaparna av den nationalekonomiska skolan Reaganomics i USA. Numera är han en uppskattad skribent i ansedda publikationer som Global Research och Foreign Policy Journal.

I en krönika, som publicerades på hans egen blogg i onsdags förra veckan, har Paul Craig Roberts plockat ut det viktigaste från forskarnas studie. Han skriver att: ”En forskargrupp vid University of Alaska har under fyra år studerat kollapsen av World Trade Centers byggnad 7 den 11 september 2001. I tisdags (den 3 september 2019, reds. anm) publicerade forskarna en offentlig kommentar till vad man har kommit fram till. Detta är den första vetenskapliga studien av kollapsen av byggnaden. Här är deras slutsats:

“The principal conclusion of our study is that fire did not cause the collapse of WTC 7 on 9/11, contrary to the conclusions of NIST and private engineering firms that studied the collapse. The secondary conclusion of our study is that the collapse of WTC 7 was a global failure involving the near-simultaneous failure of every column in the building.”

Projekt ”A Structural Reevaluation of the Collapse of World Trade Center 7”

J. Leroy Hulseys forskargrupp vid University of Alaska

 

Paul Craig Roberts pekar på tre saker i studien: 1) det har tagit 18 år att få till en riktig utredning av förstörelsen av en byggnad där skulden lades på muslimska terrorister, 2) det enda sättet att få en ”nästan-simultan försvagning av varje pelare i byggnaden” är genom kontrollerad sprängning, och 3) denna anmärkningsvärda upptäckt rapporteras inte av presstituterad (presstitute är synonym till prostituerad, reds. anm) media.

The great masses will more easily fall victim to a big lie than to a small one

Paul Craig Roberts konstaterar att studien är som gjord för att hamna i minneshålet. Han slår fast att så här fungerar Matrix. Paul Craig Roberts kommer fram till att det är just därför som läsarna behöver webbplatser som hans egen. Det enda syftet med tryckta medier och tv-nyheter att programmera dig så att du utan att tänka över det åtlyder agendan från dem som styr över dig. Alla som sitter framför tv-nyheterna, lyssnar på NPR, eller läser tidningar programmeras om till att bli viljelösa robotar.

Den slutliga rapporten kommer att släppas senare i år – under en tvåmånaders period tar forskarna emot synpunkter från allmänheten. En form av crowd sourcing för att inhämta synpunkter som kan validera och förbättra slutresultatet. Projektet har finansierats av gruppen Architects & Engineers for 9/11 Truth – det är en grupp som kräver en ny utredning av förstörelsen av World Trade Center.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar