Powerballad ska hjälpa unga med cancer

Av | 22 maj, 2020

Teenage Cancer Trusts inställda årliga insamlingsvecka på Royal Albert Hall hindrar inte Bonnie Tyler och Lorraine Crosby från att dra sitt strå till stacken. Nu har sångerskorna släppt en välgörenhetssingel för att samla in pengar till stiftelsens fortsatta arbete för unga som drabbas av cancer.

newsgram | Nynäshamn den 22 maj 2020

| VÄNNER FÖR LIVET | När det blev känt att Teenage Cancer Trusts årliga insamlingsgala på Royal Albert Hall i London skulle ställas in på grund av coronakrisen lyfte sångerskan Lorraine Crosby på telefonen för att ringa till väninnan Bonnie Tyler. Crosby har aktivt stöttat stiftelsens arbete för unga med cancer i mer än ett årtionde och var bestört över nyheten. Hon frågade Bonnie Tyler över telefon om de inte kunde släppa deras gamla duett ”I’ll Stand By You” i en omarbetad version. Detta för att samla in pengar till stiftelsens verksamhet för unga som har insjuknat i den livshotande sjukdomen. Tyler tackade ja och låten släpptes den 15 maj som en digital singel.

Jag är så glad över att hon bestämde sig för att göra det. Jag hoppas singeln kan hjälpa Teenage Cancer Trust att fortsätta vara där, i vått och torrt. Texten säger allt just nu eftersom vi alla måste hjälpa varandra igenom svåra tider, säger Bonnie Tyler.

Hon fortsätter.

Om någon behöver en hjälte nu, så är det unga med cancer.

Bonnie Tyler och Lorraine Crosby (aka Mrs. Loud) spelade in låten som duett i 2005, och den handlar om deras vänskap över åren. Låten är skriven och producerad av Stuart Emerson. Han har gjort en ny remix av singeln. Låten hade nästan fallit i glömska – men har nu fått nytt liv.

 

Låten ”Through Thick And Thin (I’ll Stand By You)” kan bäst beskrivas som en klassisk rockballad vars budskap handlar om vikten av att hålla ihop i vått och torrt. Även i svåra stunder i livet. I musikvideon varvas bilder från ett live-uppträdande där sångerskorna framför originalet ”I’ll Stand By You” inför publik med filmsnuttar med sju unga som drabbats av cancer och fått hjälp av Teenage Cancer Trust. En av dem är Lauren Maguire, 26, som själv genomgått cancerbehandling.

Det var helt fantastiskt att kunna doppa min tå i musikens värld. Det är varje ung människas dröm och att göra det tillsammans med dessa två ikoniska artister är verkligen någonting bortom denna värld. Att leva med cancer är tufft. Du känner inte igen dig och du känner dig ofta ensam, säger hon till tidningen Lancaster Guardian.

Lauren fortsätter.

Men Teenage Cancer Trust har funnits där för mig i vått och torrt. De förstår mig och har funnits här för mig.

Välgörenhetsstiftelsens årliga vecka med insamlingsföreställningar i Royal Albert Hall avbokades i mars på grund av coronakrisen. Under insamlingsveckan skulle artister och komiker ha uppträtt under sju dagar för att samla in mer än 1 miljon pund för att stödja stiftelsens arbete med unga som råkar ut för cancer.

Stiftelsen Teenage Cancer Trusts insamlingsvecka på Royal Albert Hall ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu har Bonnie Tyler och Lorraine Crosby släppt en digital singel för att samla in pengar till unga med cancer. Skärmbild: © Teenage Cancer Trust & YouTube

 

De flesta förknippar Bonnie Tyler med klassikerna ”It’s A Heartache” och ”Total Eclipse Of The Heart” medan Lorraine Crosby är berömd för låten ”I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)” – där hon sjunger en duett med Meat Loaf på slutet av låten under artistnamnet Mrs. Loud.

Både Tyler och Meat Loaf samarbetade med Jim Steinman på den här tiden. Som en kuriosa i sammanhanget kan nämnas att ursprunget till låttiteln ”I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)” kommer ifrån rocksångerskans bästsäljande album ”Faster Than The Speed Of Night” från 1983. Bonnie Tyler, som är troende kristen, vägrade sjunga textraden ”I’d do anything for love, but I won’t do that!” på albumlåten ”Getting So Excited”.

Istället fick Jim Steinman hoppa in och sjunga i hennes ställe. Genom att senare återanvända delar av texten lyckas Jim Steinman knyta ihop trådarna mellan Bonnie Tyler och Meat Loaf.

 

Det var också Jim Steinman som introducerade paret Lorraine Crosby och Stuart Emerson för Bonnie Tyler under arbetet med hennes album ”Free Spirit” (1995) – sedan dess har sångerskorna, enligt egen utsago, varit allra bästa vänner.

Välgörenhetssingeln ”Through Thick And Thin (I’ll Stand By You)” finns tillgänglig på iTunes och alla andra digitala plattformar – 100 procent av intäkterna från låten går till Teenage Cancer Trust i Storbritannien.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar