Rickard Gustafson lämnar SAS – blir ny vd på SKF

Av | 11 januari, 2021

SAS vd Rickard Gustafson lämnar bolaget för att bli ny vd och koncernchef på SKF i Göteborg. Nu inleder SAS styrelse processen för att hitta en efterträdare till Gustafson.

newsgram | Nynäshamn den 11 januari 2020

| LEDARBYTE | Flygbolaget SAS vd Rickard Gustafson har beslutat att lämna SAS efter tio år, uppger bolaget i ett pressmeddelande på hemsidan. Han lämnar bolaget senast den 1 juli 2021 och kommer istället bli ny vd och koncernchef på SKF i Göteborg.

Efter tio intensiva och stimulerande år i SAS är det under första halvåret 2021 dags att lämna stafettpinnen vidare, i och med att jag har erbjudits en tjänst i en av Sveriges ledande industrikoncerner, säger Rickard Gustafson i en skriftlig kommentar.

SKF bekräftar i ett pressmeddelande under måndagen att bolagets styrelse har utsett Rickard Gustafson till ny vd och koncernchef.

Rickard Gustafson. Foto: Johan Nilsson/TT

Enligt flygbolagets styrelseordförande Carsten Dilling befinner sig SAS fortfarande i en kritisk – men stabil position – och styrelsen har påbörjat processen för att utse en ny vd och koncernchef för SAS. Han tackar Rickard Gustafson för de tio åren som vd och koncernchef och nämner bland annat att bolaget under hans ledning gått från förlust till att gå med vinst.

Jag är både besviken och ledsen över att Rickard väljer att gå vidare från sin viktiga roll i SAS, säger Carsten Dilling enligt pressmeddelandet.

Han fortsätter.

Rickard kommer framförallt att bli ihågkommen för sitt utmärkta ledarskap i SAS hållbarhetssatsning, vilken var startpunkten för en ny hållbarhetsera inom hela flygindustrin.

I december redovisade SAS en förlust på drygt tre miljarder kronor för fjärde kvartalet – vilket kan jämföras med en vinst på 1 226 miljoner kronor samma period föregående år, enligt SVT. Omsättningen sjönk till 3 miljarder kronor jämfört med 13,4 miljarder kronor.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar