Ryssland fördömer Netanyahus planer på att annektera Jordandalen

Av | 12 september, 2019

Inför torsdagens möte mellan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Rysslands president Vladimir Putin fördömde Ryssland Netanyahus vallöfte att annektera Jordandalen.

newsgram | Nynäshamn 12 september 2019

| GREATER ISRAEL-PLAN | Inför ett möte mellan Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Rysslands president Vladimir Putin på torsdagseftermiddagen fördömer Ryssland Netanyahus plan på att annektera Jordandalen, rapporterar Reuters. Ryssland varnar för att annekteringen skulle öka spänningarna i regionen kraftigt.

Under ett valmöte i tisdags lovade Benjamin Netanyahu om han blir omvald som Israels premiärminister att annektera Jordandalen på den olagligt ockuperade delen av Västbanken. Foto: Getty Images

 

Kritiken mot Benjamin Netanyahu växer sig allt starkare. När Netanyahu landade i den ryska staden Sotji för att möta Vladimir Putin fick han svara på frågor om Israel spionerat på USA. Israel anklagas för att ha planterat utrustning som avlyssnar mobiltelefoner nära Vita huset och andra känsliga platser i USA. Detta för att spionera på USAs president Donald Trump och hans administration under de senaste två åren.

 

 

Likudledaren Benjamin Netanyahu kampanjar för att bli omvald som Israels premiärminister den 17 september. Under ett valmöte i tisdags meddelade Netanyahu att han tänkte ”tillämpa israelisk suveränitet” i Jordandalen och över Döda havets norra del om han segrar i det israeliska valet.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar