Svenska klassiker: ”Hello Hey” – Victoria Silvstedt

Av | 13 september, 2019

Bollnäs-tjejen Victoria Silvstedt är ett energiknippe utan dess like. Hon har tävlat i slalom, varit fotomodell, skådespelat och legat högt på singellistorna med klassikern ”Hello Hey”. Dessutom har Victoria också hunnit med att dejta Donald Trump innan han gifte sig med Melania.

newsgram | Nynäshamn 13 september 2019

| NOSTALGI | Trots att Victoria Silvstedt har tillbringat mer än halva sitt liv utomlands har hon aldrig riktigt klippt banden med Sverige. Tvärtom verkar Victoria Silvstedt göra sitt allra bästa för att hålla liv i gamla svenska traditioner och vårda relationerna med familj och vänner i Sverige.

Somrarna är fortfarande fullbokade med jobb – men när hon vill ta det lugnt besöker hon föräldrarnas skärgårdsvilla i Stockholms skärgård. Här kan Victoria Silvstedt koppla av med familjen och njuta av den svenska sommaren. Hon besöker gärna hemtrakterna i Hälsingland för att träffa gamla barndomsvänner och uppleva de storslagna landskapen.

Jag älskar naturen runt Ljusnan och ljuset och luften där … Det är så rent och underbart, har Victoria Silvstedt sagt i en intervju.

Hon beskriver en helt annan värld jämfört med det glamorösa jet set-livet som på något sätt har blivit hennes signum. Victoria Silvstedt har träffat berömdheter från världens alla hörn och kanter.

 

I otaliga intervjuer har Victoria Silvstedt berättat att hon gått på en lunchdejt för att diskutera ett projekt med Donald Trump en gång i tiden. Han hade fått upp ögonen för henne efter att affischer med det svenska bombnedslaget suttit uppe på stora anslagstavlor i USA. Han bjöd ut henne på lunch och skickade en bukett rosor efteråt. Men det bidde ingenting av dejtandet. Kemin stämde inte riktigt.

Senaste gången de träffades slängde han Victoria Silvstedt i en pool med kläderna på och sa åt henne gå in i hans sovrum och byta om.

Victoria Silvstedt, 44, var en av Sommarvärdarna i radioprogrammet ”Sommar i P1” förra året. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

 

Innan dess delade Victoria Silvstedt lägenhet med Melania Knauss i Paris. Hon var en fotomodell från Slovenien, som ville komma någonstans i världen. De gick på olika modellcastings på dagarna, och på kvällarna åt tjejerna för det mesta tonfisksallad för att hålla vikten. När Silvstedt flyttade till USA tappade hon kontakten med Melania Knauss, som senare gick och gifte sig med Donald Trump.

 

Även om journalister gärna beskriver Victoria Silvstedt som en självständig och orädd tjej från Bollnäs har hennes stora hit ”Hello Hey” ett helt annat budskap. Det är förstås en glad partylåt. Men texten anspelar mest på det romantiska girl meets boy-temat.

Victoria Silvstedt var ett av dragplåstren på 90-talsfestivalen Vi som älskar 90-talet i somras. Hon gillade konceptet för musikfesten.

Och jag älskar verkligen 90-talet, så jag tänkte ”vilken chans att jag får vara med”. Jag kommer sjunga i varje fall en låt. Två kanske det blir, sa Victoria Silvstedt i en radio-intervju.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar