SD-pionjären Thoralf Alfsson talar på AfS torgmöte i Kalmar

Av | 12 maj, 2019

Tidigare SD-politikern Thoralf Alfsson markerade på söndagen sitt stöd för Alternativ för Sverige (AfS) – detta genom att meddela att han kommer att tala på uppstickarpartiets torgmöte i Kalmar den 22 maj.

newsgram | Nynäshamn 12 maj 2019

| EU-VALET | På söndagen blev det känt att den folkkäre politikern Thoralf Alfsson kommer att tala på Alternativ för Sveriges torgmöte i Kalmar den 22 maj. Alfsson, 61 år, har tidigare varit sverigedemokratisk riksdagsledamot under mandatperioden 2010-2014 – men uteslöts ur partiet i november 2018.

Thoralf Alfsson – fortfarande en viktig opinionsbildare inom den sverigedemokratiska rörelsen. Foto: Mats Holmertz

 

Thoralf Alfssons stöd för AfS i EU-valrörelsen är en viktig signal till tveksamma sverigedemokratiska väljare som ännu inte bestämt sig för hur dom ska rösta i EU-valet den 26 maj. Alfsson skriver på sin blogg att:

Jag hade dessutom på morgonen ett möte med en person angående framtiden och delvis min egen framtid. Ett intressant möte. Som jag säkert får anledning att återkomma till någon gång i framtiden.

Jag har också tackat ja på en fråga från Gustav Kasselstrand, partiledare för Alternativ för Sverige om jag ställer upp på en intervju när han och hans partikollegor besöker Kalmar den 22 maj. Jag lärde känna Gustav Kasselstrand för ca 10 år sedan och alltid gillat Gustav. Jag kommer rösta på AfS i EU-valet som jag deklarerat i flera blogginlägg och jag hoppas att flera personer väljer att göra det.

Thoralf Alfsson – Thoralfs blogg 12 maj 2019

Han avrundar med följande ord.

I veckan har jag hjälpt AfS att få ut sina valsedlar till de flesta förröstningslokalerna i Kalmar och jag kommer hålla koll på att det inte händer något med valsedlarna.

Många sverigedemokrater är besvikna på att SD stannar kvar i gruppen Europeiska folkpartiet, EPP, samtidigt som Dansk Folkeparti och Sannfinländarna går över till italienaren Matteo Salvinis nya nationalkonservativa block i Europaparlamentet.

 

Troligen beror SDs beslut på att man värvade Charlie Weimers från KD i en förhoppning om att få större inflytande i EPP-gruppen. Om SD följt Dansk Folkepartis och Sannfinländarnas exempel och lämnat EPP tidigare i våras skulle Weimers i det närmaste framstått som en felrekrytering inför det viktiga EU-valet. För utan EPP saknar ex-kristdemokraten nämligen politiskt värde för Sverigedemokraterna.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar