Svenska klassiker: “Neverending Love” – Roxette

Av | 27 april, 2018

Roxettes sommarklassiker ”Neverending Love” från 1986 blev startpunkten på en framgångsrik karriär. Men det var många turer fram och tillbaka innan Per Gessle frågade Marie Fredriksson om de skulle spela in en duett tillsammans. Resultatet blev musikhistoria.

[newsgramNynäshamn 27 april 2018]

När Gyllene Tiders utlandskarriär floppade försökte Per Gessle slå sig fram som soloartist och släppte ett album under eget namn. Men det gick inte heller så bra. Mitt i all bedrövelse satte Per Gessle sig ner och började skriva låtar åt andra artister. Han skrev texten till Lena Philipssons schlagerklassiker ”Kärleken är evig” och skickade över låten ”Svarta glas” till en annan schlagersångerska. Pernilla Wahlgren. Hon gillade inte det hon hörde och skickade låten vidare till storebror Niclas Wahlgren som nappade på sången. Han spelade in en version av ”Svarta glas” – då gick skivbolaget in och sade nej. Tillbaka på ruta ett.

Då frågade Per Gessle sångerskan Marie Fredriksson om hon kunde tänka sig göra en duett med honom. Hon tackade ja till erbjudandet. Per Gessle satte sig ner och skrev en engelsk text till låten eftersom Marie Fredrikssons skivbolag var rädd för att den svenska versionen ”Svarta glas” skulle krocka med hennes karriär i Sverige. Sommaren 1986 såg ”Neverending Love” dagens ljus.

Popkaramellen ”Neverending Love”klättrade snabbt till tredje plats på singellistan i Sverige. Utomlands hände dock ingenting. Per Gessle och Marie Fredriksson tyckte om att jobba ihop. De fortsatte spela in låtar till debutplattan ”Pearls of Passion”. Albumet släpptes på hösten. Ett i mina ögon mästerverk för det är verkligen fyllt med fina poplåtar.

Under Per Gessles karriär har han alltid lyckats vända motgång till framgång.  Från Gyllene Tider till Roxette. Listettorna har radat upp sig på rad.

Hur kan detta vara möjligt?

Han (red. Per Gessle) har en enorm drivkraft, och jag tror det bottnar i hans kärlek till musik. Sedan är han ju en dokumenterad tävlingsmänniska också. Han har ett enormt musikintresse och har alltid varit ett listfreak. Per har alltid varit beredd att göra jobbet som krävs för att nå fram, sa Johan Olsson, som arbetade med Roxettes internationella lanseringar, till Expressen, när han skulle förklara Per Gessles fantastiska framgångar.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar