ABBA återförenas – första gången sedan 1982

Av | 28 april, 2018

Under fredagen släpptes nyheten att ABBA återförenas och släpper två helt nyinspelade låtar. Premiär för den nya låten ”I still have faith in you” blir det i december – då kommer en konsert med digitala ABBA-kopior att sändas över hela världen.

[newsgramNynäshamn 28 april 2018]

Under fredagen meddelande den svenska popgruppen att de har varit inne i skivstudion och spelat in helt nytt material rapporterar tabloiden Expressen. Det räckte inte till ett helt album – men två låtar släpps i höst. För i december kommer det amerikanska tv-bolaget NBC och det brittiska tv-bolaget BBC att samsända en konsert med digitala ABBA-kopior – så kallade abbavater – på scenen. Tanken är att konserten skall sändas över hela världen.

Alla fyra kände, efter 35 år, att det kunde vara kul att jobba ihop igen och gå in i inspelningsstudion. Så vi gjorde det. Och det kändes som att tiden stod stilla. ABBA – 27 april 2018

Enligt ABBAs PR-kvinna Görel Hanser låter musiken bekant men samtidigt modern.

Det är jättekul, lyssnarna kommer känna igen soundet. Det låter som ABBA fast i modern tappning. Initiativet kommer från alla medlemmarna. Materialet spelades in i juni förra året. Det är alla fyra, som på den gamla goda tiden. Det är inte en hel CD, utan det är två låtar de har spelat in, sa Görel Hanser till tabloiden Expressen.

 

ABBA har inte spelat ihop sedan 1982. Foto: Bloggen getabba.com

En av låtarna kommer att framföras av digitala abbavater på scenen. Hologram är som en tecknad film. De kommer framföra den nya låten ”I still have faith in you”. ABBA-medlemmarna Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid kommer alltså att synas som hologram i den kommande ABBA-turnén. Nyheten om att ABBA återförenas och släpper nytt material har emottagits väl av fans över hela världen.

I sociala medier har fans tagit glädjeskutt hela fredagen.

Vilken dag. Fridas senaste duett släpps och några timmar senare släpps den här bomben.

Ni som tvivlar på röster och soundet har ju ingen koll.

Låten med Frida som släpptes idag är ett samarbete med jazzmusikern Arturo Sandoval och en cover på ABBA-låten ”Andante Andante” och det verkar vara i originaltonarten. Lyssna på Spotify/ITunes och kom sen tillbaka och berätta hur fantastiskt bra hon fortfarande är. Flashback – 27 april 2018

En nyhet som kom i skymundan under fredagen var jazzmusikern Arturo Sandoval och Fridas nyinspelning av balladen ”Andante, Andante”. Här är ett litet smakprov.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar