Svenska klassiker: ”That’s the way my heart goes” – Marie Serneholt

Av | 6 november, 2018

Efter tonårsbandet A-Teens splittring 2006 inledde sångerskan Marie Serneholt ett samarbete med låtskrivare som hade jobbat ihop med bland andra Britney Spears och Céline Dion. Resultatet blev den ABBA-inspirerade poplåten ”That’s the way my heart goes.”

newsgram | Nynäshamn 6 november 2018

När jag satt och valde mellan några artister till vinjetten ”Svenska klassiker” fastnade jag till sist för sångerskan Marie Serneholt. Trots all framgång och berömmelse över hela världen har jag förstått från tidningsskriverier att familjen och Sverige betyder mycket för henne. Det tycker jag säger en hel del om hennes person på ett positivt sätt.

När jag letade vidare i musikarkiven upptäckte jag till min stora förvåning att Marie Serneholt, 35, började sin musikaliska resa i livet redan som nioåring. Då spelade hon Madicken i musikalen ”Madicken” som hade premiär i september 1992 på Göta Lejon i Stockholm. Åren har gått sedan dess.

Många trodde att Marie Serneholt skulle bli en ny Britney Spears. Foto © Tradera

 

Marie Serneholt blev en internationell stjärna i tonårsbandet A-Teens som blandade ABBA-covers och nyskrivet material. Under några hektiska år sålde kvartetten mer än sex miljoner album över hela världen. När A-Teens splittrades 2006 fortsatte sångerskan med musik på egen hand.

Hon spelade in albumet ”Enjoy The Ride” tillsammans med bland annat den kände låtskrivaren Jörgen Elofsson. Han har skrivit låtar åt bland andra Britney Spears, Céline Dion och Agnetha Fältskog. Debutsingeln ”That’s the way my heart goes” blev en stor hit i Sverige – men gjorde inget större väsen av sig på utländska topplistor.

Skivbolaget spelade in en påkostad musikvideo som släpptes i två versioner. Den skandinaviska musikvideon ansågs vara för sockersöt och man klippte ihop en mer rå och sexig musikvideo som kunde användas för att lansera låten i Europa. Förväntningarna var höga när sångerskan släppte den påkostade videon – satsningen skulle leda till en internationell karriär. Men allt rann ut i sanden.

Det fanns de som trodde att jag ville bli nya Britney Spears. Men branschen fungerade inte riktigt så. Det blev en del missförstånd, att det var några skivbolagspampar som hade klätt på mig de där kläderna. Så var det inte alls, jag tog inte det på fullaste allvar, jag gick ju inte runt så till vardags, förklarade Marie Serneholt i en Aftonbladet-intervju några år senare.

Sedan debutalbumet lanserades 2006 har hon släppt några singlar. Mer har det inte blivit. Det verkar som att Marie Serneholt har lagt musikkarriären på hyllan.

Numera är Marie Serneholt mammaledig – men hon har lyckats hålla sig kvar i rampljuset genom att vara programledare för en rad SVT-satsningar. Hon var programledare för SVTs nationaldagsfirande 2009 med André Pops – året därpå spelade hon den kvinnliga huvudrollen i musikalen Grease på Göta Lejon mot Sebastian Karlsson. 2011 var hon programledare för deltävlingarna och den stora finalen i Melodifestivalen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar