Tommy Robinson till islamkritisk demonstration i Köpenhamn

Av | 19 november, 2017

Den kände islamkritikern Tommy Robinson besöker Köpenhamn för att tillsammans med två andra ledare för Pegida UK delta i en demonstration och mana till gemensam kamp mot islamiseringen av Europa.”Islam är det största hotet vår generation har att bekämpa. Tidigare i historien har varje europeiskt folk haft yttre hot att kämpa emot. Nu har vi fienden mitt bland oss”, säger Tommy Robinson.

Engelsmannen Tommy Robinson, mest känd som tidigare ledare för English Defence League, EDL, blir dragplåster på det danska medborgarinitiativet For Frihedsdemonstration 23 januari i Köpenhamn. Det har bara gått några veckor sedan Tommy Robinson presenterade nybildandet av en brittisk gren av Pegida, tillsammans med dess högsta ledare Paul Weston, på en pub i Toddington i Bedfordshire. Sedan dess har allt tagit fart Pegida UK har på kort tid etablerat relationer med andra islamkritiska rörelser i resten av Europa.

Folk måste förstå att det just nu växer fram en europeisk rörelse mot islamiseringen. För att vi ska lyckas är det viktigt att alla, såväl aktivister som passiva anhängare, ställer sig bakom oss, säger Tommy Robinson till Dispatch International.

I Köpenhamn ska han, Paul Weston och Anne Marie Waters delta i den danska protesten mot islamiseringen av Väst. Islamkritikern Anne Marie Waters bestämde sig för att ansluta sig till Pegida i Storbritannien eftersom hon menar att Europa behöver en fredsrörelse som är emot islams ökande inflytande som den kraftiga muslimska invandringen fört med sig.

Våra politiska ledare och medier har tystat oss. Det finns inte så många andra möjligheter kvar, och vi har vår rätt att göra vår röst hörd genom demokratiska protester, säger Anne Marie Waters till Dispatch International.

I snart ett års tid har For Frihed samlat islamkritiska anhängare till en manifestation en gång i månaden. Man har tagit en stillsam kvällspromenad genom den danska huvudstaden för att gemensamt protestera mot islam och dess utbredning i Danmark. Idén till att inleda ett samarbete med islamkritiska rörelser i andra europeiska länder och tillsammans demonstrera mot den pågående samhällsutvecklingen, väcktes av ingen mindre än Tommy Robinson.

Jag kände mig stolt över hans förslag. Ett europeiskt samarbete är nödvändigt för att visa alla att vi delar samma tankar om framtiden, säger Tania Groth, ledare för For Frihed, till Dispatch International.

Tommy Robinson utvecklar sina tankar om ett europeiskt samarbete.

Vår röst blir så mycket starkare om vi ställer oss sida vid sida med varandra över landsgränserna och tillsammans visar på det hot som islam utgör mot våra länder.

Till etablissemangets stora förvåning har höstens asylkatastrof satt igång en motreaktion bland de europeiska folken mot massinvandringen från Nordafrika och Mellanöstern och islamisering som ingen riktigt tycks kunna värja sig emot.

Islam är det  största hotet vår generation har att bekämpa. Tidigare i historien har varje europeiskt folk haft yttre hot att kämpa emot. Nu har vi fienden mitt bland oss. De närmaste två åren kommer att bli kritiska för Europa. Därför måste vi börja väcka folk, förklarar Tommy Robinson.

Situationen i Storbritannien och andra delar av EU är allvarlig. Laglösheten breder ut sig på gator och torg. I medierna kommer dagliga rapporter om övergrepp mot barn, kvinnor och äldre  där förövarna beskrivs som utomeuropeiska invandrare.

Vi måste tillsammans stå upp och försvara Europa. Det är vårt hem, och vår vackra kontinent. Jag vill beskydda det som är bäst för oss, och jag tänker inte be om ursäkt för detta. Det borde ingen annan heller göra, säger Anne Marie Waters.

Under Tommy Robinsons ledarskap växte EDL till en tongivande islamkritisk rörelse som samlade tusentals anhängare från alla delar av det brittiska samhället. Till slut blev dock de inre stridigheterna för starka. Tommy Robinson lämnade därför EDL 2013.

Jag är djupt tacksam för att Tommy Robinson överlevde de hårda tiderna i England och att han nu är tillbaka full av energi, säger Tania Groth.

For Friheds demonstration äger rum 23 januari i centrala Köpenhamn och Pegida UK arrangerar sin allra första demonstration 6 februari i Birmingham.

Samlingsplats: Axeltorv, Köpenhamn

Datum: 23 januari 2016

Tid: 14:30

Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av Dispatch International 15 januari, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar