Asylsökande på jakt efter bögar i Berlin

Av | 19 november, 2017

Först var det tyska kvinnor som utsattes för massiva sexuella övergrepp av asylsökande och migranter. Nu har turen kommit till de tyska bögarna en amatörvideo på Youtube visar asylsökande på jakt efter homosexuella män i Berlin.

Ingen vill tala öppet om att folkvandringarna från Nordafrika och Mellanöstern har fört med sig en dödskultur till Europa där kvinnor och homosexuella är de första att offras. Sexmobbarna i Köln på nyårsafton har väckt allas avsky nu är det bögarnas tur att drabbas av det oförsonliga hat som aggressiva unga män från Nordafrika och Mellanöstern tar med sig hit.

De senaste dagarna har en amatörvideo på Youtube spridits viralt i sociala medier. Filmen visar skräckfyllda scener där asylsökande från en flyktinganläggning rör sig i stadsdelen Kottbusser Tor i Berlin i en besinningslös jakt för att misshandla bögar som är ute i stadens nattliv för att roa sig en helt vanlig fredagskväll. I filmen ses asylsökande med vapen i händerna röra sig genom gatorna för att leta rätt på och attackera intet ont anande homosexuella män. Inga förbipasserande vågar säga ifrån.

Bloggaren Vlad Tepes skriver: ”Först nu, genom en kommentar i [tidningen] Tagesspiegel, har det kommit fram att två homosexuella män jagades i området Kottbusser Tor och slogs med bälten av en uppretad mobb arabisktalande män. I videon hör man tydligt hur de båda männen skriker i panik. I Tagesspiegel rapporterades det att under de senaste månaderna har det blivit vardagsmat att folk blir omringade och bestulna på sina plånböcker, mobiltelefoner och väskor. Om det inte fungerar blir folk nedslagna, sprayade med irriterande medel och man viftar med knivar. Många kvinnor blir tafsade på eller slagna i ansiktet vilket hände för två veckor sedan. Eller så blir offren jagade i hundratals meter, vilket var fallet för tre veckor sedan när en ilsken mobb jagade och slog ner två homosexuella män med bälten och sparkade dem tills de skrek i panik. Video finns av denna händelse.”

Av många betraktas Berlin som de homosexuellas huvudstad i världen jämte San Francisco i USA och den tyska staden har en populär homoscen i stadsdelarna Schöneberg och Kreuzberg som med sitt pulserande nattliv lockar homoturister från hela världen. Nu riskerar asylsökandes farliga jakt på bögar att skapa oro och rädsla och i ett längre perspektiv påverka Berlins ställning som en ledande turistmetropol.

Tidigare har den fruktade terrororganisationen Islamiska staten, IS, gjort sig skyldig till fasansfulla övergrepp mot homosexuella i Mellanöstern. En bild som väckte mångas avsky visar hur män som påstås vara homosexuella kastas mot sin död från ett torn. Hans Brun, som forskar om kontraterrorism vid Kings College i London, säger till Dagens Nyheter, DN, att alla bilder inte är bekräftade. Men han säger också att han inte sett eller hört någonting som tyder på att de är fejkade. Hans Brun anser att bilderna, varav en bild visar homosexuella kastas från ett torn mot sin död, kan betraktas som trovärdiga.

Det här är ett sätt att sätta skräck i befolkningen och motarbeta motståndarna. Det är ett budskap om att IS har kontroll över sitt territorium och inte är svagt eller påverkat av flygangreppen. Man vill ge ett meddelande om att IS är starkt och handlingskraftigt, sa Hans Brun till DN.

Svenska lobbyorganisationen RFSL har ännu inte fördömt händelserna 22 januari i Berlin.

Här är filmen som sprids viralt i sociala medier.

 Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av Dispatch International 8 februari, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar