Toppmötet i Davos: David Cameron erkänner att Brexit inte blev så dåligt som alla befarade

Av | 25 januari, 2018

Storbritanniens förre premiärminister David Cameron orsakade en stor skandal under toppmötet i Davos under onsdagen – när han inför kamera ertappades säga att Brexit inte blev så illa som alla trodde för två år sedan.

[newsgramNynäshamn 25 januari 2018]

Under årets World Economic Forum i Davos, Schweiz, medgav den förre brittiske premiärministern David Cameron, Tories, att #Brexit blev bättre än befarat för britterna rapporterar nyhetssajten Breitbart.

 

Foto: BBC

 

David Cameron togs på bar gärning när han hade ett privat samtal med den indiske miljardären Lakshmi Mittal, ägare av stålproducenten Mittal med säte i Luxemburg och London, om just Brexit.

 

Alla talar om Brexit, sa Lakshmi Mittal.

Ja, jag vet. Det är frustrerande – och som jag säger ett misstag, men inte en katastrof, svarade David Cameron.

Han fortsatte.

Det har inte visat sig vara så dåligt som vi befarade. Men det kommer ändå bli problematiskt.

Enligt den brittiska tidningen The Telegraph är detta den första gången som David Cameron ertappas off the records i ett samtal om Brexit. David Cameron och hans nära medarbetare George Osborne var arkitekterna bakom linjen ”project fear” som användes för att skrämma britterna att ”rösta rätt” i folkomröstningen 23 juni 2016 om Storbritanniens medlemskap i EU.

Efter den historiska folkomröstningen i Storbritannien om landets EU-medlemskap sommaren 2016 ifrågasatte Bonnierägda tidningar i Sverige strax idén bakom att låta folket få säga sitt i prejudicerande folkomröstningar. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski gick så långt i kritiken mot David Cameron i en signerad ledarartikel att han kallade David Cameron för ”en nolla” eftersom den dåvarande brittiske premiärministern beslutat att låta hålla en folkomröstning i den politiskt känsliga EU-frågan.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar