TV-dokumentär som avslöjar Clinton-kampanjens valfusk har nått Vita Huset

Av | 20 november, 2017

Vita Huset tvingas kommentera frilansjournalisten James O’Keefes hemligt filmade Project Veritas-reportage och ber samtidigt det amerikanska folket och journalister att ta alla avslöjanden om valfusk med en stor nypa salt, men reportageserien är förödande för Clintonkampanjen. Det ryktas om att en stämning skickats in mot Hillary Clinton efter O’Keefes avslöjanden.

Under onsdagen höll Obama-administrationen en presskonferens i Vita Huset – där Project Veritas-videos kom upp under frågestunden. Obama-administrationen uppmanar nu det amerikanska folket och amerikanska journalister till att inta en skeptisk hållning till det under cover-material som den konservative frilansjournalisten James O’Keefe släppt genom Project Veritas Action.

”Amerikaner och journalister borde ta Project Veritas-videos inte bara med en nypa salt, utan kanske ett helt paket salt”, sa Josh Earnest, pressekreterare vid Obama-administrationen i Vita Huset.

Han var ytterst motvillig till att kommentera de hemligt filmade reportage som släpptes tidigare under veckan, men kunde inte undvika att tala om ”bird dogging” som har använts av demokraterna vid republikanernas valmöten. Enligt Josh Earnest står detta i stark kontrast till den sittande presidenten Barack Obamas önskan om hur amerikaner borde organisera sig politiskt i grupper.

”Bird dogging” för att väcka tvivel runt Trump

Allt började i måndags när James O’Keefe och Project Veritas Action släppte den allra första dokumentären. Här avslöjas bland annat att den ungerskfödde dollarmiljardären George Soros genom bulvaner betalar grupper, som är knutna till Hillary Clintons kampanjorganisation och Demokraterna, arrangerar utbildningsläger för handikappade, hemlösa och psykiskt sjuka som också får betalt för att kunna delta på republikanernas valmöten runtom i USA. På utbildningslägren fick de inhyrda aktivisterna lära sig att använda taktiken ”bird dogging” utanför republikanernas valmöten.

Syftet med ”bird dogging” handlar om att mucka gräl och skapa en känsla av anarki runt republikanernas presidentkandidat Donald J. Trump och på det sättet luckra upp hans politiska stöd hos det amerikanska folket.

I tisdags ironiserade president Barack Obama över Donald J. Trumps farhågor om att demokraterna har riggat presidentvalet så att Hillary Clinton kan utropas som segrare om drygt tre veckor. Några timmar senare släppte James O’Keefe och Project Veritas Action del två. Där avslöjade den konservative frilansjournalisten hur demokraterna tänkt genomföra storskaligt valfusk genom att skjutsa in hyrda aktivister till olika delstater för att rösta på Hillary Clinton för att sedan skicka hem dem.

I James O’Keefe och Project Veritas Actions två första dokumentärer avslöjas att demokraternas smutsiga kampanjarbete letts av Chicago-veteranen Robert ”Bob” Craemer och Scott Foval – bägge tvingades bort från sina poster under tisdagen.

Robert ”Bob” Craemer är en gammal trotjänare till demokraterna sedan 1970-talet. Han lärde också upp Barack Obama i politiskt arbete i Chicago. För tio år sedan avtjänade Robert ”Bob” Craemer en fängelsedom på fem månader och husarrest under elva månader. Detta efter att ha dömts som skyldig till bedrägerier i Chicago på 1990-talet.

Trump uppmärksammade James O’Keefes arbete

Republikanernas presidentkandidat Donald J. Trump har de senaste dagarna offentligt uttryckt sitt stöd för James O’Keefes banbrytande journalistiska arbete – men också passat på att ge en känga eller två [via Twitter] till Hillary Clinton och president Barack Obama. Fler än Donald J. Trump ifrågasätter dock lämpligheten i att just Robert ”Bob” Craemer har besökt Vita Huset vid 342 tillfällen – varav 45 besök personligen hos president Barack Obama. Enligt Robert ”Bob” Craemer själv så har han varit inhyrd som konsult och gett strategisk rådgivning till presidenten under förhandlingarna till det som mynnade ut i det iranska kärnvapenavtalet.

Efter att ha lyckats fälla tungviktarna Scott Foval och Chicago-veteranen Robert ”Bob” Craemer riktar nu James O’Keefe och Project Veritas Action in sig på Aaron Black i del tre av videoserien. Det var Aaron Black som ordnade så att Donald J. Trumps valmöte i Chicago i mars i år fick ställas in på grund av krigsliknande scener utanför valmötet där många skadades allvarligt. I den sista direktsända TV-debatten mellan Donald J. Trump och Hillary Clinton så har den republikanske presidentkandidaten veckans huvudperson vid sin sida – nämligen James O’Keefe. Detta tyder på att Donald J. Trump mycket väl kan komma att ta upp demokraternas valfusk i direktsändning inför amerikansk publik och TV-tittare världen över.

Av Carl Gram

Artikeln publicerades ursprungligen av NewsVoice 20 oktober, 2016.

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar