Twitter strulade i natt – ingen vet varför

Av | 29 april, 2020

Twitteranvändarna kunde inte skicka privata meddelanden till varandra i natt. Ingen vet vad felet beror på – men mikrobloggen fungerade som vanligt imorse.

newsgram | Nynäshamn den 29 april 2020

| DEEP & DARK WEB | Vid midnatt svensk tid kunde användarna på mikrobloggen Twitter inte skicka privata meddelanden – så kallade DMs – till varandra. Företagets supportavdelning tvingades gå ut på sajten och skicka ett meddelande till dess community om kommunikationsproblemet. Twitter skriver att: ”Vi har vissa problem med att leverera DMs just nu. Det kan vara så att du får DM-notiser men inte ser att meddelanden har skickats iväg. Så fort som det här har fixats, kommer vi meddela dig!”.

 

Det är oklart om strulet beror på tekniska problem eller något annat. Men det varit känt under en längre tid att Twitter och plattformar som Amazon, Facebook, Instagram och WhatsApp varit nästen för personer och ligor som är inblandade i bland annat barnporr, droghandel, människohandel och mycket annat som är olagligt. Trots att det här är nätverk som sysslar med ljusskygga aktiviteter har de sociala medie-företagen inte agerat tillräckligt resolut för att sätta stopp för ligornas verksamhet på plattformarna.

Twitters chattfunktion fungerade inte i natt. Illustration: Twitter

 

De kommunicerar med varandra genom att skicka iväg tweets eller privata meddelanden som innehåller kodade ord och/eller symboler – vilka utomstående har svårt för att tolka. Det var det frekventa användandet av kodord i de så kallade Podestamejlen som gav upphov till fenomenet PizzaGate – MSM var snabbt ute och de-bunkade skandalen genom att avfärda skriverierna på sociala medier som Fake News.

Sångerskan Lady GaGa (t.v.) och Marina Abramović (t.h.) på ett Spirit Cooking-arrangemang där deltagarna samlats för att avsmaka ett konstverk som föreställer en kvinna. Foto © Facebook

 

En annan etablissemangsfigur som ofta hamnar i blåsväder är Performance Art-konstnärinnan Marina Abramović – hon kallar sin konst för Spirit Cooking. Hennes konstverk föreställer i flera fall illustrationer som kan uppfattas som ockulta satanistiska ritualer.

 

Hittills har Marina Abramović inte förklarat för någon varifrån hon hämtar inspiration till sina ”konstverk”. Kritiker menar dock att all slags konst alltid avspeglar verkligheten, även om den i betraktarens ögon kan uppfattas som både absurd och overklig.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar