USA:s justitieminister: ”Soros placerar ut aktivistiska åklagare i rättssystemet för att skapa kaos”

Av | 24 december, 2019

I flera års tid har globalisten George Soros finansierat nomineringskampanjer för att placera ut aktivistiska åklagare i det amerikanska rättssystemet. Nu varnar USA:s justitieminister William Barr för att Soros egentliga syfte går ut på att skapa kaos i landet – detta genom att Soros-åklagarna bedriver subversiv aktivism som leder till än mer brottslighet och våldsamheter.

newsgram | Nynäshamn den 24 december 2019

| FOLLOW THE MONEY | Den vänsterliberala mångmiljardären George Soros har systematiskt inriktat sig på att påverka val av distriktsåklagare i hela USA, skriver the Gateway Pundit. Många kandidater som han har stöttat har vunnit sina nomineringsval och i ett senare skede kunnat orsaka kaos runt om i USA.

USAs justitieminister William Barr. Skärmbild: © Fox News & YouTube

 

Nu tar USA:s justitieminister William ”Bill” Barr bladet från munnen. För några dagar sedan medverkade han i en Fox News-intervju med The Story-programledaren Martha MacCallum där Barr anklagar George Soros för att bedriva verksamhet som underminerar det amerikanska rättssystemet och därmed skapar ännu mer brottslighet och våldsamheter. I torsdagskväll höll William Barr en stor middag för ett par hundra poliser i New York.

Martha MacCallum – Fox News: Varför ville du göra det?

Som jag sa till dem, du vet, jag tror det är ett fint – det finns inget ädlare jobb än att få tjäna som polis – och jag ville framföra till dem den respekt som jag har och den uppskattning jag har för arbetet de gör. Jag växte upp i New York. New York-polisen är den slags poliskår som fanns i min ungdom. Jag tror att de inte bara är New Yorks bästa, de är landets bästa. Och jag tänkte att gå och äta middag med en större grupp poliser skulle vara ett bra sätt att få fram det budskapet, säger William Barr.

Martha MacCallum – Fox News: Du pratade om distriktåklagare som social justice-aktivister, och du satte social justice inom citattecken. Vad menar du med det? Vad betyder det? Distriktsåklagare som social justice-aktivister.

Jo, det har varit den senaste utvecklingen där George Soros har kommit in i demokraternas primärval, där det inte varit så högt valdeltagande och skyfflat in en massa pengar för att välja personer som egentligen inte är särskilt intresserade av rättsväsende och inte ser åklagarämbetet som ett sätt att få till stånd en rättegång för att kunna åtala brottslingar utan hellre följer andra sociala agendor. Och de har börjat vinna i ett antal städer. Och de har, i min mening, inte gett tillräckligt stöd till polisen. Och de har en politik som i slutändan kommer leda till en ökning av våldsam brottslighet och fler brottsoffer, säger William Barr.

 

Han har fog för sina farhågor. Kim Gardner tog emot kampanjbidrag från George Soros för att bli åklagare i St. Louis – resultatet lät inte vänta sig. I slutet av augusti förra året tillkännagav Gardner att hennes åklagare inte längre skulle arbeta med ärenden från 28 St. Louis-poliser. Kim Gardner kallade detta för hennes ”exkluderingslista.”

I Chicago spenderade George Soros 408,000 dollar i 2016 för att få Kim Foxx vald som åklagare. Till mångas förvåning la Kim Foxx ned 16 åtalspunkter mot Hollywood-skådespelaren Jussie Smollett. Han misstänktes ha iscensatt ett fejkat hatbrott genom att hyra in två mörkhyade nigerianer som skulle agera vita MAGA-anhängare medan han spelade brottsoffer. Hela historien föll ihop som ett korthus när övervakningsfilm från händelsen råkade läcka ut till allmänheten.

Ett annat exempel på hur George Soros finansierat nomineringskampanjer för åklagare som längre fram skadar tilltron till rättssystemet i USA är åklagaren Rachel Rollins. Hon har beslutat att Boston-polisen inte längre får arrestera folk för snatteri, vandalism eller narkotikabrott. Inte heller får polisen utvisa illegala invandrare. Ovanstående är ett litet axplock på Soros-åklagarnas subversiva aktivism inom det amerikanska rättsväsendet.

För att förstå George Soros motiv att få så kallade social justice-distriktsåklagare installerade på ämbeten i den amerikanska rättsapparaten måste man titta på hans bakgrund som valutahandlare. Under en hel yrkeskarriär har Soros tjänat pengar på att bland annat spekulera på ränte- och valutarörelser på marknaderna. Om ett land drabbas av social oro börjar valutakursen gå upp och ner eftersom valutahandlarna ser ökade risker i att placera pengar i det landets valuta. Det är på dessa valutarörelser som George Soros har tjänat ihop sina pengar på. Inga valutahandlare tycker om stabila valutor vars kurs knappt rör på sig.

George Soros sår – sönerna skördar

På papperet ser det ut som att George Soros har en förmögenhet på 8,3 miljarder dollar (motsvarande drygt 80 miljarder kronor, reds. anm.) och hösten 2017 skänkte han runt 18 miljarder dollar till Open Society Foundation. Då en stor del av Soros förmögenhet är placerad i stiftelseform har inga utomstående insyn varifrån pengarna kommer. De kan vara resultatet av lyckade placeringar i räntepapper eller valutor, men det kan lika gärna röra sig om pengar under bordet som betalning för att Soros har agerat som bulvan åt andra. Ingen kommer få klarhet i detta så länge som lagstiftarna inte ändrar lagen så det går att få insyn i stiftelsers räkenskaper. Årligen skänker Open Society Foundation stora belopp till social justice- och identitetspolitiska grupper som skapar sociala spänningar i länder runt om i världen. Då kan sönerna som driver vidare Quantum Fund göra placeringar utifrån scenariot att räntor och valutor kommer börja röra på sig.

 

George Soros tjänade runt 1 miljard dollar år 1992 på att krascha det brittiska pundet. Han och andra valutaspekulanter gjorde liknande valutaräder mot andra valutor vid samma tidpunkt.

Satsade allt på ”den enda vägens”-politik

Ett land som råkade illa ut var Sverige – här hemma övergav Riksbanken den fasta kronkursen och lät kronan flyta fritt. Kostnaden för kronförsvaret beräknas till minst 150 miljarder kronor – då har man ändock inte satt en prislapp för att uppskatta den mänskliga kostnaden för de svenskar som fått sina liv förstörda. Innan den dåvarande riksbankschefen Bengt Dennis fattade det drastiska beslutet att höja räntan till hisnande 500 procent varnade nationalekonomer för Carl Bildts och Anne Wibbles ekonomiska politik som de menade gick tvärsemot beprövad nationalekonomi.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar