Vänsterextremister attackerade nationalister – kvinna skadades

Av | 26 mars, 2018

Två mörkklädda män anföll en man och en kvinna i Farsta med sprej på söndagen. Det chockerade paret lyckades undkomma attacken – och vänsterextremisterna sprang från platsen.

[newsgramNynäshamn 26 mars 2018]

En man och en kvinna attackerades av vänsterextremister vid lunchtid på söndagen utanför en bostad i Farsta i södra Stockholm. Mannen hade på morgonen upptäckt en massa klisterdekaler uppsatta utanför porten vid sopstationen med budskap avsedda att chikanera honom inför grannarna.

Det satt uppklistrade lappar med bild på mig. En massa lögner. Jag skrattade faktiskt åt det. Det var lite löjligt, säger mannen, som önskar vara anonym, till newsgram.

Han rör sig i nationalistiska kretsar i Stockholm. Senare på dagen – vid lunchtid – skulle paret bege sig från bostaden in till Stockholm.

Männen överföll på söndagen en man och en kvinna i Farsta i södra Stockholm. Foto: Privat

När paret kliver ut från porten upptäcker kvinnan två killar i luvor. När killarna känner igen mannen springer de över gatan och attackerar paret. Kvinnan skadades.

De går till attack med sprej. När de inte kunde komma åt mig vänder de och den ena killen springer fram till min väninna och sprejar henne i ansiktet, säger mannen.

Eftersom vänsterextremisterna inte lyckas komma åt mannen försvinner de snabbt från platsen. Mannen berättar att kvinnan skall ha iakttagit två personer som stod litet längre bort. Nära tunnelbanestationen. Hon uppfattar det som att alla fyra tillhörde samma gäng. Kvinnan fick uppsöka sjukhus under eftermiddagen.

Min väninna blev kraftigt sprejad i ansiktet på nära håll av den ena vänsterextremisten. Jag gissar på pepparsprej för det sved länge, säger mannen.

Allting tyder på att händelsen kan kopplas till den våldsbejakande vänsterextrema miljön i Sverige. Enligt mannen var den ena killen av arabisk härkomst och den andra killen okänd etnisk härkomst.

Händelsen är anmäld till polisen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar