YouTube raderade Trumpvänliga kanaler – försök att påverka presidentvalet?

Av | 15 oktober, 2020

Kampen hårdnar mellan globalister och patrioter i USA. Nu har YouTube raderat några av de allra största aktörerna inom den Trumpvänliga miljön på plattformen. Big Tech-gigantens agerande kan få återverkningar på valresultatet i november då president Donald Trump behöver stöd från alternativ media för att få ut sitt budskap till amerikanska väljare.

newsgram | Nynäshamn den 15 oktober 2020

| DAMAGE CONTROL | Videotjänsten YouTube raderade på torsdagen ett 15-tal alternativ media-kanaler på sin plattform. Förut har populära YT-kanaler som Infowars, Red Ice TV och TruNews råkat illa ut – den här gången var turen kommen till den Trumpvänliga miljön. Några konton som raderades är bland andra Amazing Polly, SGT Report och Sarah Westall.

Big Tech-giganten YouTube raderade ett 15-tal konton vilka ingår i den Trumpvänliga miljön på plattformen. @ Twitter

 

Ingen vet varför censuren slår till med full kraft mot Trumpvänliga röster på YouTube just nu. Ett tänkbart scenario handlar om att IT-jätten velat påverka resultatet i presidentvalet den 3 november i USA. President Donald Trumps viktigaste megafoner för att nå ut med sitt budskap till sina anhängare är nämligen hans eget Twitterkonto samt alternativ media.

 

Det rör sig om YouTube-kanaler som tillhandahåller en alternativ verklighetsbeskrivning jämfört med MSMs standardiserade nyhetsproduktion. Dessutom har några av YT-kanalerna haft miljonpublik, som suttit bänkade framför datorer och mobiltelefoner för att följa sändningarna.

 

Attacken mot yttrandefriheten på YouTube väcker känslor på sociala medier. Till exempel ger republikanen Richard Grenell bifall till att ompröva användningen av paragraf 230. Det är en internetlag som skyddar IT-jättarnas censur på nätet.

 

YouTubes censur drabbar också användare som skött sig genom åren utan några som helst anmärkningar. Nu ber användaren @RedPill78 om stöd på Twitter för att få YouTube att ändra på sig.

 

YouTube är inte ensamma om att bannlysa Trumpvänliga konton. Facebook och Twitter blockerar nu användare från att dela NY Post-artiklar som handlar om presidentkandidaten Joe Bidens son Hunter Bidens affärer i Ukraina. En given nyhet som Trumpvänliga medier på YouTube kunnat spinna vidare på om nu inte censuren slagit till på plattformen.

 

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar