SVT-toppens fosterson från Syrien misshandlade pojke i skolan

Av | 14 oktober, 2020

När SVTs förra vd lämnade public service i 2014 skaffade hon sig senare två flyktingpojkar som invandrat till Sverige från Syrien. Nu har tingsrätten dömt den yngre brodern för misshandel av en svensk elev på en skola i Nacka.

newsgram | Nynäshamn den 14 oktober 2020

| ARV & KULTUR | Ibland överträffar verkligheten dikten. För några år sedan argumenterade SVTs tidigare verkställande direktör Eva Hamilton mot invandringskritiker genom att använda fabricerade påståenden om de ekonomiska vinsterna med massinvasion av migranter från tredje världen till Sverige. Nu visar det sig att hennes fosterson Ali från Syrien tyranniserat skolkamrater på en skola i Nacka och dessutom dömts för misshandel av en elev på skolan. Efteråt ville flyktingpojken muta offret och dennes familj med en present för att händelsen skulle glömmas bort.

Björknässkolan i Nacka. Skärmbild © Facebook

 

Enligt rättshandlingar från Nacka tingsrätt ska den enligt uppgift 16-årige Ali den 6 mars i år oprovocerat ha attackerat och misshandlat en elev på Björknässkolan i Nacka, rapporterar nyhetssajten Samhällsnytt. I polisförhör med både brottsoffer och vittnen framkommer det att Ali försökt mucka gräl med en 15-årig pojke genom att upprepade gånger fråga: ”Ska vi slåss?”

 

Eleven i fråga som trakasserades av Hamiltons fosterson beskrivs av andra som lugn och skötsam i skolan. Situationen eskalerar bortom kontroll när Ali kastar eller trycker pojken i väggen flera gånger. Sedan tar Ali tag i pojken och slänger ner honom i stengolvet. Därefter sätter sig Ali över pojken och tar ett strypgrepp över pojkens hals med vänster hand. Pojken får svårt att andas och försöker förtvivlat komma loss genom att slå Ali i ansiktet. Först då släpper Ali stryptaget och kliver upp och sparkar offret en gång i huvudet. Efter misshandeln kände pojken smärta från tinningen i flera dagar.

Eva Hamiltons son Jacob lärde känna Alis broder Omar på ett sjukhusväntrum (oklart om mötet ägde rum i Sverige eller någon annanstans i Europa, reds. anm.). Enligt Samhällsnytt folkbokfördes Ali i Sverige 2017-02-08 och han erhöll svenskt medborgarskap 2018-12-19 – vilket av Samhällsnytt beskrivs som ”rekordtid”. Ali och äldre brodern Omar familjehemsplacerades hos den tidigare SVT-chefen Eva Hamilton och hennes make hösten 2015 och har därefter bott i parets 1870-talshus på Värmdö i Stockholms skärgård.

I lokaltidningen Nacka Värmdö Posten beskriver Eva Hamilton lyrisk tillökningen i familjen som att hon blivit mamma på nytt åt ”min lille Ali”. Vittnesuppgifter i de aktuella polisförhören beskriver en elev som är allmänt stökig och uppför sig illa mot skolans lärare. Ali röker under skoltid och super sig full på helgerna. Brottsoffret berättar själv i polisförhöret att han aldrig skulle bråka med Ali och att han gör allt för att undvika honom i skolan.

I dagarna har skandalen diskuterats livligt på sociala medier. Så här kan det låta över att vänsterliberala Dagens Nyheter, som de facto introducerad tanken på mångkultur i Sverige redan på 1960-talet, nu sent omsidor börjar kritisera det pågående samhällsexperimentet med blandning av folk från hela världen.

Lille Ali och hans likar ställer till det rejält för de som investerat hårt social godhetssignalering. De själva är inte längre en del av lösningen utan nu en del av problemen i samhället. Från godhetshjältar till problemfamiljer på kortare tid än en mandatperiod. Undra på att DN ser problem nu.

 

Om inte ens lille Ali kan integreras när han bor i Hamiltons 1800-talsvilla på exklusiva Värmdö i Stockholms innerskärgård är det kanske helt omöjligt?

 

Longbow4y | Flashback 14 oktober 2020

En annan flashbackare pekar på Hamiltons personliga ansvar för den kaotiska stämningen på skolan i Nacka.

Tack Eva Hamilton för dina insatser för landet och det sociala klimatet på Björknässkolan i Nacka.

 

stevenstill | Flashback 14 oktober 2020

En tredje kommenterar fallet från toppen på Elfenbenstornet.

Så synd om stackars media-Eva som från att ha varit en symbol för godhet nu på nolltid själv blivit ett stort samhällsproblem med sina våldsverkare.

 

RobbanUC | Flashback 14 oktober 2020

 

Under tiden som misshandeln pågår i skolkorridoren larmar andra elever syslöjdsläraren som kommer springandes och lyckas dra bort 16-åringen från offret. Senare visar det sig att skolans personal gör allt för att tysta händelsen. Efter misshandeln kontaktade en mentor på skolan brottsoffrets familj på kvällen och berättade att Ali ville gottgöra för händelsen genom att köpa en present till pojken. Enligt Samhällsnytt framgår det inte av rättshandlingarna om mutförsöket var Alis egen idé eller något som Eva Hamilton hittat på för att offrets föräldrar inte skulle göra en polisanmälan mot Ali.

Pojken och hans familj valde senare under kvällen att själva ringa till polisen och polisanmäla händelsen då skolan inte velat medverka till detta. Nacka tingsrätt dömer 16-årige Ali den 23 september till 20 timmars ungdomstjänst för misshandeln vilket motsvarar enklare trädgårds- eller städarbete. Han döms också att, tillsammans med sin mamma, betala skadestånd till brottsoffret. Flyktingpojken kan inte utvisas eftersom han redan erhållit svenskt medborgarskap.

Det var såklart jätteskönt att han blev dömd, säger pojken enligt Fria Tider.

Fortfarande är han traumatiserad av den brutala misshandeln i skolkorridoren på Björknässkolan i Nacka. Trots detta får Ali gå kvar på skolan i samma klass som pojken som misshandlades. Ibland händer det att pojken tvingas göra grupparbeten tillsammans med Ali.

Det verkar inte min lärare riktigt fatta, att jag fortfarande inte vill vara med honom, säger pojken.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar