Amerikanska justitiedepartementet offentliggör Carter Page FISA-dokument

Av | 22 juli, 2018

Tidigare hemligstämplade handlingar bekräftar att DOJ och FBI vilseledde FISA-domstolen – detta för att i hemlighet kunna avlyssna Donald Trumps kampanjstab under presidentvalskampanjen.

(newsgramNynäshamn 22 juli 2018)

Allt mer tyder på att Hillary Clinton och DNC använde den amerikanska statsapparaten för att oskadliggöra republikanen Donald Trump i presidentvalskampanjen 2016. För nu har den konservativa aktivistgruppen Judicial Watch fått tillgång till de så kallade Carter Page FISA Court-dokumenten. Handlingarna mejlades till aktivistgruppen under lördagen – dom är kraftigt maskerade för att inte avslöja för mycket.

De här dokumenten är kraftigt redigerade men verkar bekräfta att FBI och DOJ (red. det amerikanska justitiedepartementet) vilseledde domstolarna genom att undanhålla information om att Hillary Clintons kampanj och DNC (red. det demokratiska partiet) låg bakom innehållet som användes för att övertala domstolarna till att godkänna att FISA-fullmakter användes mot Trump-teamet. Med tanke på den här typen av korruption borde President Trump ingripa och ta bort hemligstämpeln över materialet som nu är kraftigt redigerat, sa Tom Fitton, president för Judicial Watch.

Handlingar avslöjar att DOJ och FBI vilseledde FISA-domstolen. Illustration: Ben Garrison/©GRRRGRAPHICS.COM

Handlingarna som har blivit offentliga under helgen är relaterade till den FISA-fullmakt som användes mot Carter Page – en tidigare kampanjrådgivare till republikanernas dåvarande presidentkandidat Donald Trump. Enligt Judicial Watch är FISA-fullmakterna kontroversiella. De avslöjar att FISA-domstolen aldrig informerades om att viktig information som kom att rättfärdiga hemlig avlyssning av Trump-teamet kom från dokument som skapades av Fusion GPS – vilka i sin tur var betalda av Clintonkampanjen och DNC.

Den så kallade Carter Page-fullmakten beviljades några veckor före presidentvalet 2016. Dokumenten stöder det FISA Memo som republikaner i House of Intelligence offentliggjorde i februari i år. I alla turer runt det upphaussade Rysslandspåret har det framkommit att FBI-agenten Peter Strzok och den tidigare FBI-juristen Lisa Page konspirerade mejlledes för att komma åt President Donald Trump.

Mejlkorrespondensen mellan FBI-kärleksparet avslöjade någonting som Judicial Watch beskriver som att paret bar på ett ”fientligt förakt inför FBIs hierarki och politik”. Sara A. Carter, prisbelönad grävande reporter – 16 juli 2018

Under utskottsförhör har FBI-agenten Peter Strzok vägrat att kommentera innehållet i mejlkorrespondensen – men kollegan Lisa Page ska ha medgivit att det inte fanns någon egentlig substans i anklagelserna om Rysslandspåret och Donald Trump under ett stängt utskottsförhör i Washtington D. C. förra veckan.

Judicial Watch stämde DOJ i februari för att få tillgång till alla handlingar som berör eventuell rysk inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 och anklagelser om att personer närstående Trump-kampanjen ska ha haft samröre med Ryssland. I april informerade DOJ domstolen i Washington D. C. att man skulle sammanställa allt material som Judicial Watch begärt tills den 20 juli 2018.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar