FISA Memo avslöjar samarbete mellan Deep State och MSM – för att brännmärka Donald Trump som rysk spion

Av | 3 februari, 2018

Det hemligstämplade FISA Memo släpptes till allmänheten under fredagen. Det beskriver hur Deep State samarbetade med vänsterliberal media för att sprida påhittade rykten om Donald Trump – allt för att stoppa honom från att bli president.

[newsgramNynäshamn 3 februari 2018]

På fredagen beslutade president Donald Trump att bifalla House of Intelligences begäran i måndags om att offentliggöra det fyrsidiga PM som detaljerat beskriver hur Obama-administrationen, Hillary Clintons kampanjstab och delar ur FBI fabricerade en rapport med falska uppgifter som skulle användas för att stoppa Donald Trump från att bli president.

©Twitter

FISA Memot är skrivet av republikanen och ordföranden i House of Intelligence, Devin Nunes. Utskottets ledamöter från republikanerna och demokraterna har tillsammans genomgått FBIs roll för att granska Donald Trumps förehavanden i Ryssland och om det fanns fog för misstankarna om korruption och spioneri. Republikanerna i utskottet skrev en egen rapport – fredagens offentliggjorda FISA Memo – medan demokraterna har skrivit en egen rapport.

Republikanernas fyrsidiga PM är alltså berättelsen om hur Deep State lierat sig med synkronmedia för att trumma ut budskapet att Donald Trump är en rysk spion. Först läckte Deep State till en amerikansk reporter som skapade en falsk nyhet kring den läckta informationen. Sedan använde man den påhittade storyn som spridits över hela världen som förevändning för att ordna hemlig avlyssning av Donald Trumps stab. Sedan avslutade man allt genom att läcka resultatet från de hemliga avlyssningarna till en annan reporter för att skapa ännu ett narrativ som skulle skada Donald Trump vid tidpunkten för när han installerades som president i Vita Huset.

Efter att ha läst promemorian höll presidenten en presskonferens i Vita Huset.

Jag tycker det är fruktansvärt. Vill du veta sanningen? Det är en skam. Det som händer i det här landet, säger president Donald Trump.

LÄS – länk till det offentliggjorda FISA Memo

Det omstridda FISA Memot stärker misstankarna att det inte var Ryssland som försökte störa den demokratiska processen att välja president år 2016 i USA – utan att det var den dåvarande Obama-administrationen och demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton som gjorde sitt bästa för att rigga presidentvalet till deras egen fördel.

Av FISA Memot framkommer det att höga chefer inom FBI och det amerikanska Justitiedepartementet vilseledde FISA-domstolen när de sökte fullmakt för att avlyssna president Donald Trumps stab före och efter presidentvalet 2016. De berättade nämligen aldrig att den dossier man använde sig av betalats av demokraterna, DNC, och Hillary Clintons kampanjstab skriver journalisten Sara Carter.

Kaos hos demokraterna

När det blev känt i måndags att House of Intelligence röstade ”ja” till att släppa det fyrsidiga PM:et till allmänheten startades febrila aktiviteter i Washington D. C. för att förmå Donald Trump att avslå utskottets begäran. Demokraternas ledare i Kongressen, Nancy Pelosi, anklagar nu presidenten för att äventyra den nationella säkerheten – medan Trumpanhängare menar att endast personer som varit inblandade i korruptionshärvan kommer att drabbas.

Ingen vet vem som kläckte idén att sammanställa en dossier med falska uppgifter som skulle skandalisera presidentkandidaten Donald Trump och utmåla honom som en rysk agent inför det stundande presidentvalet. Vid den här tidpunkten var Hillary Clintons kampanjstab utsatt för hård press. Under en längre period hade hon förföljts av rykten om sviktande hälsa. Allt förvärrades på minnesdagen av 9/11 i New York. Hillary Clinton kollapsade och hennes livvakter fick kasta henne med huvudet före, in i en väntande buss som därefter rivstartade och körde från platsen i full fart.

Under hösten 2016 fick det brittiska företaget Fusion GPS betalt av DNC och Hillary Clintons kampanjstab genom deras advokatfirma för att sammanställa en rapport med fabricerade uppgifter som pekade ut Donald Trump som rysk agent – i samma veva utreddes Hillary Clinton av FBI för att ha skickat hemligstämplat material från en oskyddad privat mejlserver i hennes privata bostad.

Många huvuden kommer att rulla

FISA Memot beskriver hur information har bollats mellan tjänstemännen på det amerikanska Justitiedepartementet och utredaren på det brittiska företaget Fusion GPS – den brittiske agenten Christopher Steele – för att spetsa formuleringarna i den dossier som britten utarbetade på uppdrag av DNC och Hillary Clintons kampanjstab. FISA Memot berättar att.

”During that same time period, Ohr’s wife was employed by Fusion GPS to assist in the cultivation of opposition research on Trump,” according to the memo. “Ohr later provided the FBI with all of his wife’s opposition research, paid for by the DNC and Clinton campaign via Fusion GPS. The Ohr’s relationship with Steele and Fusion GPS was inexplicably concealed from the FISC.”

Allting ställdes på sin spets i september 2016 när Yahoo News-reportern Michael Isikoff citerade en ”västlig underrättelsetjänst” om att ryska representanter ska ha erbjudit Carter Page miljardvis med dollar för att sätta stopp för amerikanska sanktioner mot Ryssland. Underrättelsetjänsten som Yahoo News-reportern refererade till var alltså Christopher Steele som fått betalt av DNC och Hillary Clintons kampanjstab för att fabricera en dossier med uppgifter som kunde användas mot Donald Trump. Fullmakten som utfärdades av FISA-domstolen för att avlyssna Donald Trump förlitade sig på Michael Isikoffs nyhetsartikel som fått stor spridning i medier i hela världen.

Utan medias inblandning – ingen hemlig avlyssning

Sara Carter och flera andra framstående amerikanska journalister sammanfattar läget genom att peka på det besvärande faktumet att FBI använde Michael Isikoffs nyhetsartikel som i sin tur byggde på uppgifter i Christopher Steeles dossier för att bestyrka rapporten som användes mot Donald Trump.

Huvudpersonen i fredagens drama i Washington D. C. – republikanen Devin Nunes – berättar i en tv-intervju att republikanernas arbete i House of Intelligence går vidare till ”Fas 2”.

Detta avslutar FISA-delen om missbruk i vår undersökning. Vi befinner oss i mitten av ”Fas 2”-undersökningen som inkluderar andra departement särskilt Utrikesdepartementet och deras inblandning i den här affären, sa Devin Nunes till Fox News.

Han avslutar med att säga.

Den undersökningen pågår fortfarande. Vi fortsätter med att få fram nyheter och ställa de rätta frågorna för att komma till botten i allt detta. Vad exakt Utrikesdepartementet har gjort i den här ryska undersökningen.

Av Carl Gram

Regler för kommentarer:

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton, var artig, hota aldrig och framförallt använt sunt förnuft.

Lämna ett svar